Аграрна партія довела, що є незалежною та демократичною – Іван Чайківський (відео)

10 вересня у Львові на засіданні місцевого прес-клубу голови обласних організацій Аграрної партії відверто розповіли про ситуацію в середині політсили, своє ставлення до чуток, які поширилися навколо неї, та поділилися своєю позицією щодо теперішнього та майбутнього партії.

За словами присутніх, саме голови облорганізацій своєю участю у розбудові партії на місцях сприяли тому, що аграрії стрімко увійшли в вищу лігу політичного життя країни, впевнено посівши третє місце за результатами виборів до ОТГ. Партія стала реальною загрозою для політиків минулого та проектів лідерського типу. Присутні запевнили, що Аграрна партія і надалі залишиться демократичною і вільною від олігархії.

- На останній нашій політраді, яка відбулася 15 серпня, я в кінці брав слово і сказав, що я горджуся тим, що маю можливість бути членом дійсно сьогодні демократичної партії. Я горджуся тим, - каже голова обласної організації Тернопільської області Іван Чайківський.  

На засіданні політради 15 серпня поточного року легітимно та у статутний спосіб більшістю було проголосовано за певні запобіжники, які мали збалансувати інтереси членів партії. В протоколі йшлося про утримання від об’єднання партії з іншими політсилами, підсилення голови партії новими заступниками, визначення стратегії партії, орієнтованої на парламентські вибори, повернення до питання участі у президентських виборах у грудні поточного року.

- На засіданні політради усі ці питання були поставлені у порядок денний і були проголосовані двома третинами учасників політради. У нашому протоколі протягом одного дня головуючий на політраді повинен підписати рішення політради і в принципі це було запобіжником, щоби ніхто з нас, керівних органів партії, не зміг вести переговори з іншими політичними силами без погодження на це президії політради, - прояснив ситуацію заступник голови АПУ Олег Корбан.

Проте голова партії досі так і не підписав ці рішення, а голови обласних організацій досі не почули пояснення таких дій пана Скоцика. Цей стан справ не залишив байдужими рядових членів партії, які на своїх засіданнях приймали рішення про висловлення недовіри голові партії за порушення статуту та бездіяльність.

- В мене особисто і в моїх партійців, ми проголосували одноголосно, є недовіра на сьогоднішній час до голови партії. Ми не хочемо мати царя, ми хочемо мати демократичну партію, яка би працювала задля інтересів нашої держави та всіх українців, - розповідає голова обласної організації Чернівецької області Василь Козак.

Альтернативну думку висловив голова Рівненської організації Юрій Супрунюк. Все сказане присутніми він назвав неправдою, але відповісти на питання свого Волинського колеги Ігоря Волошенюка в присутності камер чомусь відмовився.

Тест на демократичність, який проходить Аграрна партія, має дати відповіді не лише на питання, хто і кому і навіщо намагався продати партію, але і чи зможе партія стати принципово новою політичною силою, яка будується знизу, а керівництво чує своїх рядових однопартійців у регіонах.

- Я дуже багато разів зустрічалася з Віталієм Євстафовичем, я просила його як лідера вибудувати цю партію, достукатися до кожного. Тому що ми всі дуже самодостатні люди, так, з нами тяжко. Але з нами можна побудувати дуже сильну партію, яка … побудована з низів і яка може поміняти цю країну, - зазначила голова фракції АПУ в Чернівецькій обласній раді Лілія Бортич.  

Відео Петро ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео