Досвід громади на Тернопільщині переймали буковинські колеги

681c475df5570e8b81381100255ef57c

Учора, 13 вересня, делегація представників громад з Чернівецької області приїхали на Тернопільщину, аби подивитися, як децентралізація працює на місцях і який досвід варто перейняти. Приймала гостей Байковецька об'єднана територіальна громада. 

Супроводжували делегацію експерти Тернопільського обласного Центру підтримки органів місцевого самоврядування Олег Боберський та Наталія Онищук, пише «Байковецька громада».

Гостей зустріли перший заступник та заступник голови сільської ради Микола Дума і Віктор Пулька. В  залі засідань вони презентували їм своє бачення і свої здобутки в розвитку культури, освіти, охорони здоров’я і спорту в громаді. Судячи з численних запитань, презентація справила на них позитивне враження. Багато почутого і побаченого вони тепер впроваджуватимуть у своїх громадах.

Жвавий інтерес у членів делегації також викликала розповідь секретаря сільської ради Юлії Турчманович про співпрацю керівництва та апарату громади з молодіжною громадською організацією «Файна громада».

Того ж дня гості у супроводі Віктора Пульки побували у НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ». Там вони оглянули початковий  клас, який обладнано відповідно до вимог реформи «Нова українська школа», лінгвістичний, фізичний і хіміко-біологічний кабінети. Але найбільше зацікавлення у них, звісно, викликала перша в Україні сільська обсерваторія.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео