Орест Сарматський

Тернопільські громади отримали у власність вже 25,5 тис га сільгоcпземель

0301 (Copy)

479 об’єднаних територіальних громад станом на 1 жовтня 2018 р. отримали у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів загальною площею понад 938,7 тис. га.

– Повністю виконано план-графік передачі державних земель сільськогосподарського призначення у комунальну власність ОТГ у Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Черкаській областях, – пише «АгроПортал».

Як зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, органи земельних ресурсів взяли на себе організацію робіт з оформлення земельних ділянок, а затрати на проведення інвентаризації компенсував уряд.

– Це якісна передача, в результаті якої ОТГ отримують належним чином оформлені земельні ділянки з кадастровими номерами, чіткими межами, готові для прийняття на баланс. Зі свого боку, ми очікуємо ефективного розпорядження цим ресурсом органами місцевого самоврядування, і будемо моніторити реальне використання земель ОТГ, зокрема, відслідковувати динаміку орендних ставок, – запевнив він. Всього до кінця 2018 року заплановано передачу сільгоспземель ще 183 об'єднаним територіальним громадам.

Щодо Тернопільщини, то тут громади вже отримали 25,5 тис га земель. У сусідній, Львівській області – 24. 4 тис га, Івано-Франківській – 13,4 ти га, у Хмельницькій – майже 83 тис га.

beef069-11
beef069-11

До слова, Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року. Протягом першого тижня 99% ОТГ зробили перший крок до отримання земель у власність, підписавши меморандуми з Держгеокадастром.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео