Оксана Бучко

Тернопільські студенти обурені копіюванням американських іспитів (відео)

Безымянный

Бути виключеними із вишу після складання іспитів мають великі шанси студенти медичних університетів. Про це заявляють тернополяни, які навчаються на 3-му курсі у Тернопільському національному медичному університеті, готуючись до нововведеного міжнародного екзамену – IFOM. Його включили у програму 2019 року одразу після інтегрованого іспиту «Крок».

IFOM розробляла свого часу комісія у США. Уже кілька років його здають у декількох країнах, хоча спершу результати екзамену там використовували лише для моніторингу освітньої системи.

– Наша система навчання відрізняється від американської, – каже студентка ТДМУ Тетяна Петрунько. – Ми не вивчаємо на початкових курсах клінічних тем, а більше теорію. Тому здати цей іспит для нас буде нереально. Проте нас повідомили про його проведення. Ми вже закупили книжки і готуємось до здачі. У той же час вимагаємо відміни такого нововведення.  

Студенти ТНМУ відзняли відео з поясненням недоречності складання такого іспиту в Україні. Також вони очікують подібних роликів від інших університетів.

 Фото, відео студентів

Вибір читачів за тиждень

Відео