Оксана Бучко

Тернопільським школярам допомагають знайти свій бізнес (фото)

Зрозуміти потенціал для майбутньої справи допомагали тернопільським школярам під час одного з клубів - «Час Z» - на І Регіональному Кар’єрному Форумі «Профорієнтація-2018». Захід провели на базі Тернопільського обласного центру зайнятості 24 жовтня для школярів, педагогів, роботодавців, бізнесменів та безробітних. На території відбувся клуб «Лабораторія бізнесу», тренінг розвитку ораторської майстерності Speak out, Діалоговий майданчик з питань професійної орієнтації населення, жіночий клуб «Гармонія».

- Ми проводимо комплексний профорієнтаційний супровід учнів випускних класів шкіл області – від 8 класу і до закінчення школи, - зазначив директор обласного центру зайнятості Василь Облещук. - Загалом протягом 9-ти місяців профорієнтаційні послуги у нас отримали вже понад 7 тис. безробітних молодих осіб до 35 років та понад 20 тис. осіб, які навчаються у закладах різних типів. Це індивідуальні консультації та тестування на виявлення професійних нахилів та здібностей. Також ведемо активну роботу з батьками та освітянами, реалізовуємо ряд проектів, організовуємо екскурсії на підприємства, квести, акції, Ярмарки професій.

IMG_20181024_113504
IMG_20181024_113504

На локації «Час Z» форуму учні брали участь у профорієнтаційній грі «Територія успіху». Чотири команди школярів пройшли через кейс-завдання із поступовим ускладненням.

- Запропоновані завдання спонукають дітей шукати власні рішення і правильно їх приймати, - розповів засновник Клубу Успішного бізнесу Роман Репко. - У майбутньому це стане відповіддю на шляху до вирішення складних бізнес-ситуацій. Також робота в команді показує, що без партнерів успішної справи побудувати не вдасться. А під час такої гри в учасників закладаються навики ефективної комунікації.

IMG_20181024_112906
IMG_20181024_112906

Із обласним центром зайнятості також співпрацює Центр Науки Тернополя. Як зазначила його керівник, Христина Білінська, у майбутньому на базі Центру планують проводити навчання та стажування для молоді, якій дуже важливо спробувати свої навики і правильного обрати майбутню професію.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео