«Доступні ліки» тернополяни зможуть отримувати у будь-якій аптеці

20258384_581053722063546_2989020018986128930_n_2

Вже з квітня наступного року тернополяни зможуть отримувати лікарські препарати за  програмою «Доступні ліки» у будь якій аптеці, а також за електронним рецептом.

Про такі нові правила повідомив голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко.

– НСЗУ з наступного року буде переймати на себе обслуговування програми «Доступні ліки». З 1 квітня 2019 року вона буде перетворена на класичну програму реімбурсації лікарських засобів. Субвенцію на програму «Доступні ліки» отримуватимуть не місцеві органи влади, а НСЗУ контрактуватиме будь-які аптеки, – розповідає Олег Петренко.  

Якщо для отримання ліків ви будете використовувати електронний рецепт – ви зможете отримати ліки лише у межах своєї області,міста та району. Цей рецепт буде виписаний в спеціальній електронній системі, по ньому можна буде отримати ліки безкоштовно у будь-якій аптеці. НСЗУ покриває вартість цього рецепту, повідомляє «Укрінфром».

Для тих,хто користуватиметься цією програмою, а також і для лікарів запустили власний контакт-центр.

– Щоб інформація про реформи була доступною, Національна служба здоров'я запустила власний контакт-центр з номером 1677. Він працює за усіма міжнародними стандартами. Нам дуже важливий зворотній зв'язок… У нас є і скарги, і нарікання, але і є звернення людей, які відчули різницю, коли вони можуть отримати безоплатні послуги, що є предметом гарантованого державного пакету, – додав пан Олег.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео