100 років українських марок святкували у тернопільській бібліотеці (фоторепортаж)

Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека зібрала у своїх стінах поціновувачів українських марок та тих, хто цікавиться їхньою історією.

Сьогодні, 31 жовтня, у бібліотеці провели круглий стіл на честь 100-річчя перших українських марок. Під час зустрічі, яка отримала назву «Крилатим посланцям України – 100 років», під бібліотечним дахом зустрілися філателісти та працівники місцевої «Укрпошти». Вони згадували історію марок, як ті багато років тому з'явилися у Англії, а потім, у 1918 році, перекочували і до України.

1
1

3
3

Марки – своєрідна оплата за поштове відправлення. Вони можуть бути стандартними або художніми – із зображенням відомих людей, пам’яток та пейзажів. У наш час кожен може виготовити марки на замовлення і з тим зображенням, яке забажає.

– Українські марки за художною цінністю визнані одними з найкращих у світі. Все тому, що у нас вони дуже яскраві, колоритні, відтворюють нашу історію. Коли ти береш у руки марку – це окремий вид мистецтва, адже вони дуже гарні, – вважає начальниця відділу поштових послуг Тернопільської дирекції ПАТ «Укрпошта» Ніна Герасименко.  

2
2

За круглим столом обговорили історію марок, їхнє становлення та сучаснісний стан. До розмови залучили і філателістів. Що приховує історія українських марок та які їхні особливості, читайте у наступних матеріалах «Терену».

5
5

8
8

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео