Оксана Бучко

Тернополянам обіцяли замінити маршрутки, натомість обґрунтували підвищені тарифи на проїзд

62347-1_large

Ще від січня 2018 року у Тернополі обговорюють ідею закупівлі 40 автобусів, які замінять маршрутки. На даний час у муніципальній компанії є лише 4 нові автобуси, повідомляють у міськраді. Натомість тернополянам доведеться платити більше у старих маршрутках, а також і тролейбусах, вже від завтра, 1 листопада.

Обґрунтовують підвищення тарифів врахуванням ціни на дизельне пальне розміром 30 грн/літр, а також розміру мінімальної заробітної плати, що прогнозують з 2019 року на рівні 4170 грн. При формуванні тарифів на проїзд у тролейбусах додатково враховували також ріст вартості електроенергії.

- Від періоду останнього підняття цін на проїзд, яке відбувалося в місті у 2017 році, вартість паливних матеріалів зросла на 16%, а розмір мінімальної заробітної плати зріс на 15%, - зазначає начальник управління економіки, промисловості, та праці Тетяна Корчак. - Економічний розрахунок тарифу на послуги пасажирського автомобільного перевезення здійснили відповідно до наказу Міністерства транспорту та зв’язків України № 1175 від 17.11.2009 р. та розрахунок тарифу на послуги міського електричного транспорту відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України №940 від 25.11.2013р.

Власники «Картки тернополянина» із пільгами, а також учасники бойових дій та добровольці їздитимуть безкоштовно та без обмежень у кількості.

Нагадаємо, згідно нових тарифів готівкою доведеться заплатити за поїздку в маршрутці - 9 гривень, а в тролейбусі – 8 гривень.

На 2 гривні менше коштуватиме оплата банківської карткою або неперсоніфікованим електронним квитком – 7 і 6 гривень відповідно.

«Картка тернополянина» дає ще на гривню менший тариф – 6 і 5 гривень.

Фото slovoidilo.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео