У Тернополі на «Білій виставці» показали космос і землю (фоторепортаж)

6

Вчора, 2 листопада у «Бункермузі» відбулася «Біла виставка», із дуже харизматичними та творчими авторками. Вони розповіли і показали, як зустрілися дві протилежності: космос і світло та створили дещо дуже творче та цікаве.

Перед початком подорожі, та занурення у їхню творчість дівчата розповіли у декількох словах про свої картини.

«Тут роботи, які малювалися приблизно 2 роки. Це картини про світло, про любов та зв’язок кожного з усіма. У Даші – картини створені у космічних масштабах, а у мене в земних, сподіваємося, ця виставка зворушить у вас певні емоції», - з такими словами розпочала виставку Настя Кулік.

2
2

Земні масштаби людини ранкового сонця,природи і світла

Авторка цих картин, Настя Кулік, захоплюється темою світла й святості. Також хоче дослідити місце людини у світі. Вона розповідає, що кожна картина на цій виставці живе своїм життям як якийсь окремий організм.

З поміж усіх її картин, є одна яка відрізняється, адже складається з двох картин, у яких переплітається жіноче та чоловіче тіло. Саме про неї і авторка розповіла історію.

«Я її розпочала малювати коли викладала у Львові малювання для дітей. Я пояснювала їм пропорції людини і для кращого розуміння принесла їм ось таку «довгу»,  намальовану людину. Діти лягали поряд із нею і ми малювали з ними щось подібне, як малював Малевич. Після того, я вирішила доробити її, це получилось поєднання, адже на одній картині чоловік, а на іншій жінка. Вони наче поєднуються в одне. Ця картина супер величезна – це особливість цієї роботи», - розповідає Настя Кулік.

4
4

7
7

Космічні масштаби людини міста, архітектури та сутінок

Дарія Текуч, більшість часу проводить із камерою, та її більше знають як фотографа, який шукає вдалі кадри, щоб зберегти в пам’яті певну мить.

«Останні роки я стала перемикати увагу з навколишнього світу всередину себе. Все починалось із графічних чорно-білих замальовок на лекціях з історії мистецтв, а прийшло до пошуків своїх тем та власного стилю», - розповідає Дарія.

Шукаючи єдиний стан чистоти, авторка створює щось справжнє та істинне, яке відображається у її космосі.

Дівчата розповідають, що картини є достатньо самодостатніми і говорять більше за себе, аніж можуть сказати вони, тому запрошують  відвідати виставку, яка триватиме до 22 листопада у галереї «Бункермуз».

3
3

5
5

1
1

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео