Віра Олександрович

Жителів Тернопільщини цікавлять валідатори і нелегальні заправки

perevirka

Доступом до публічної інформації на Тернопільщині скористалися 65 осіб.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом 10 місяців до територіальних органів ДФС у Тернопільській області надійшло 65 інформаційних запитів, - кажуть у податковій. - Порівняно із відповідним періодом торік їхня кількість зросла на 21.

Найбільше інформаційних запитів надійшло до Головного управління ДФС в області - 56 (86,2%). Зверталися заявники і до Тернопільської ДПІ – 8 запитів (12,3%) і до Чортківської ДПІ – один запит (1,5%).

За формою подання, 28 запитів надійшли звичайною поштою, решта – «електронкою», - уточнюють у податковій. - Причому від громадян надійшло 32 запити, від юридичних осіб – 19, від представників засобів масової інформації – 10, від об'єднання громадян без статусу юрособи – 3. Один запит ми отримали від інших органів виконавчої влади як розпорядників інформації.

У своїх запитах на інформацію запитувачі насамперед цікавилися доходами і сплаченими сумами податків суб’єктів господарювання, наявністю податкового боргу, поданням звітності, використанням реєстраторів електронних систем у громадському транспорті суб’єктами підприємницької діяльності, надання інформації про наявність найманих працівників у приватних підприємців, роботою комісій фіскальної служби в області, а також нелегальними автозаправними станціями.

Фахівці органів ДФС усі запити розглянули, - запевняють у податковій. - Тож 45 запитів вони задоволили і надано запитувачам вичерпні відповіді. У 17 випадках відмовили у наданні інформації.

До речі, 3 запити не розглядали. Їх надіслали належному розпоряднику інформації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео