Віра Олександрович

Аби жителі Тернополя отримували документи без черг, Київ витратив 300 тисяч гривень (фото, відео)

Основне

Подати заяву на оформлення шлюбу чи, наприклад, отримати копію свідоцтва про народження без черги, причому у комфортних умовах, уже можна у Тернополі.

Відкриття нового клієнто-орієнтованого центру із надання послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) у форматі «Open Space», або українською – «Відкритий простір», відбулося сьогодні, 11 грудня. Участь у заході взяла перший заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова.

Прес-конф
Прес-конф

Саме гостя із Києва розповіла місцевим журналістам, як, тобто за яким алгоритмом працюватиме 26-й офіс «Open Space», створений в Україні. Попередні, додамо, уже відкрили у всіх обласних центрах України, а також у Києві і навіть великих містах, що є наразі районними центрами.

[embed]https://youtu.be/68y3rCBPjU8[/embed]

На ремонт приміщення гроші надійшли із спеціального фонду Міністерства юстиції. На облаштування нового ДРАТСу у форматі «Open Space» витратили 300 тис. грн. Причому ці витрати не спричинять зростання цін на жодні послуги.

[embed]https://youtu.be/SGZL1HQaSiI[/embed]

За словами Олени Сукманової, в цьому офісі громадяни зможуть швидко і головне - без черг отримати всі послуги, які досі надавали у звичайних відділах ДРАЦСу, у тому числі й апостиль.

Пояснення
Пояснення

Йдеться, зокрема, про отримання свідоцтва про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтва про зміну ім’я, повторні свідоцтва і витяги із Державного реєстру актів цивільного стану тощо. Олена Сукманова сама усе перевірила, замовивши копію свідоцтва про шлюб.

[embed]https://youtu.be/8DqTYsUtJgY[/embed]

У відкритті офісу взяли участь очільники нашого краю. Вони високо оцінили зусилля Міністерства юстиції у намаганні зробити послуги доступнішими для людей.

[embed]https://youtu.be/N21fjkx9Ei4[/embed]

До слова, офіс «Open Space» працює на 1-му поверсі адміністративної будівлі Тернопільської обласної ради, що на вул. Грушевського, 8. Вивіску помітить будь-хто, зайшовши у фойє будівлі. Звісно ж, по документи тернополяни можуть прийти із дітьми. Щоб їм очікувати на документи не було сумно, в офісі облаштували спеціальний куточок для малечі.

Куточок для дітей
Куточок для дітей

Варто додати, що розрахуватися за послугу у «Відкритому просторі» можна буде на місці. Причому працівники прийматимуть і пластикові картки. Якщо у когось із цим виникатимуть труднощі, працюватимуть консультанти.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео