Віра Олександрович

На Тернопільщині подбали про майно ПТУ, плани на 2019 рік і навіть село Кип’ячку (фото)

Основне

Про місцеву господарку і плани на 2019 рік мусили потурбуватися депутати Тернопільської обласної ради вчора, 10 грудня.

Зокрема, політики на засіданні у Почаєві погодили клопотання про приведення існуючого поділу лісів у відповідність до законодавства, а також прийняли до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини цілісні майнові комплекси професійної освіти.

Депутати3
Депутати3

Нагадаємо, це було уже 4-те засідання Х-ї сесії. У порядку денному було близько 70 питань (читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). І політики без проблем підтримали пункт «Про погодження «Клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» щодо приватного агропромислового підприємства «Обрій» Тернопільської області».

Дочекалося свого часу і село Кип’ячка Тернопільського району. Депутати нарешті змінили адміністративне підпорядкування цього населеного пункту. Тепер це село підпорядкували Великогаївській сільській раді Тернопільського району. Втім, це рішення набере чинність лише через 10 днів після опублікування повідомлення у відомостях Верховної Ради.

Депутати4
Депутати4

Затвердили політики й питання «Про прийняття транспортних засобів зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Тернопільського району до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області» і «Про передачу матеріально-технічних цінностей зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області до комунальної власності територіальної громади Тернополя».

Підтримали депутати й рішення «Про прийняття цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти із державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини». У перелік, зокрема, потрапили такі заклади:

- професійно-технічне училище №34 смт Коропець Монастириського району, що розміщене на земельних ділянках площею 0,8; 7,6864; 11,4237 і 7,423 га;

- державний навчальний заклад «Підволочиський професійний ліцей», що розміщений на земельній ділянці площею 1,4292 га.

Депутати5
Депутати5

Окрім того депутати затвердили свій план діяльності із підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік. Так, протягом року запланували розглянути 7 таких проектів, а саме: «Про затвердження положення про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини», «Про затвердження положення про порядок призначення на посади та звільнення з посад, укладення контрактів із керівниками підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини», «Про відчуження, списання і безоплатну передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини», «Про порядок надання в оренду, методику розрахунку і порядок використання орендної плати за майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини», «Про затвердження програми приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини», «Про затвердження положення про порядок проведення конкурсу на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Тернопільської обласної ради», а також – «Про затвердження положення про порядок надання державної підтримки щодо здійснення державно-приватного партнерства для об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини».

Депутати6
Депутати6

А «під завісу» на сесії депутати надали Петриківському обласному геріатричному пансіонату і Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні згоду на поділ земельної ділянки, а також прийняли рішення «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки щодо зміни її цільового призначення».

Фото з сайту обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео