Що чекає тернополян на вихідних?

b9fe2985-b6b5-4393-9677-8c8dc7b8ca42

Вечірки, вистави, концерти та культурні заходи ще ніхто не відміняв. Саме тому, варто вийти за рамки домашнього комфорту та поринути у атмосферу розваг і веселощів.

До Вашої уваги події вихідного дня:

14 грудня

ZSUF LOOP

Де: Арт-бар «Коза»

Коли: 21:00

Запрошуємо вас на ZSUF LOOP - останню атомну вечірку року. Лайнап:- Alien Autopsy- Clasps- Dr.Ubilov- Dj Bodhy- Ausweis Controller- DJ Капуста.

Guest Bartending

Де: Бар «Пасаж Адлера 13»

Коли: 20:00

Guest Bartending by Mariia Baranets!

Dj Dark Dezert, Mc Daniloff

Де: Нічний клуб «Pulse Club»

Коли: 23:00

Dj Dark Dezert, Mc Daniloff, резиденти нічного клубу Malevich: Dj Ruladi, Dj Presto, Dj Volkov, Dj Air. Вартість для дівчат - 80 грн, для чоловіків - 100 грн.

Wild Tribe

Де: Паб «Хмільне щастя»

Коли: 19:00

До Вас їде енергійна та гаряча банда з сонячної Одеси! Беріть із собою сонцезахисний крем, адже у ПАБі «Хмільне Щастя» 15 грудня буде дуже спекотно. Ви почуєте презентацію EP «Desire, Lust n' Violence» а також інші хіти групи Wild Tribe. Вдягайте зручне взуття, беріть своїх друзів та йдіть отримувати сатісфекшн. Вхід безкоштовний.

Fifa Ternopil Open Cup

Де: White Rabbit

Коли: 11:00

Приходь, грай, вигравай «FIFA19»! Внесок - 100 грн.

Документальна виставка до 100-річчя ЗУНР

Де: Державний архів Тернопільської області

Коли: 12:00

Відкриття виставки «Листопадовий зрив» (до 100-річчя проголошення Західно-Української Народної Республіки).

Мірта Бобан. Про важливе

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Молода хорватська художниця Мірта Бобан, опановуючи власну творчу енергію, звертається до засад сюрреалізму та примітивізму, водночас апелюючи до виявлення гендерного аспекту творчості, інтуїтивного підходу до прояву емоційної складової творчого процесу. Зважаючи на важливість самого процесу творення, який не припиняється, навіть після того як автор поставив умовну «крапку», а лише розпочинається, коли глядач стає співтворцем, який вступає у взаємодію з твором і вносить свої смисли. Але парадоксально, що думка ззовні для мисткині важлива, але не визначальна, подекуди навіть спонукає її чинити навпаки. Художниця ставить собі за мету вивести глядача за межі, провести його через кордони, ледь не вимагає дослідити власні обмеження.

Презентація книги під назвою «#Чуєш, коли приїдеш додому»

Де: обласна універсальна наукова бібліотека

Коли: 18:00

Презентація першої інстаграм-книги під назвою «#Чуєш, коли приїдеш додому?». В Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться презентація першої інстаграм-книги під назвою «#Чуєш, коли приїдеш додому?». Авторкою збірки є львівський філолог Юлія Сливка. Це збірка історій, онлайн-есеїв чи інтернет-новел, – називайте, як завгодно. Вони, саме такі, – про бабу Богдану, яка регоче безупину, і діда Богдана, що любить її понад усе, про незбагненного Бога і велику-велику Любов, про сільське дитинство авторки й різні дорослі досвіди, а часто навіть про смерть, – виникли в недоречному для себе місці – у мережі Instagram. Вхід – безкоштовний

Beauty day: вагітна та прекрасна

Де: Готель «Тернопіль»

Коли: 16:00

Вагітність - прекрасна пора передчуття дива, очікування появи на світ маленької людини, вашої частинки. Це дев'ять місяців суцільних емоцій, які назавжди залишаться в пам'яті як найщасливіший період життя. Під час вагітності в організмі відбувається чи мало змін, відповідно потрібно знати як на них реагувати.Н аші лікарі допоможуть Вам розібратися в багатьох дуже важливих питаннях. Скільки? - Безкоштовно! Для Вас будуть виступати 3 дуже цікавих спікерів. Найкращі фахівці в сфері дерматології, стоматології та гінекології: Світлана Галникіна @drlana1 - (лікар дерматовенеролог вищої категорії, доктор медичних наук, професор, член Американської академії дерматології, член WDS (Woman's Dermatology Society)). Ольга Веселовська @klinikaproshchyn - (лікар стоматолог-ендодонтист). «Здорова усмішка мами - запорука здорових зубів малюка». Мар'яна Кушка @mariana_kushka - (лікар акушер-гінеколог, реабілітолог, спеціаліст з естетичної гінекології). « Післяпологове відновлення: для чого воно потрібне, як проходить та які проблеми попереджає?». Буде дуже багато цікавої та необхідної інформації.

Оздоровча гімнастика

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Коли: 16:00

В програмі: -Всіх, хто бажає збадьоритись та гарно провести час, запрошуємо на заняття. Також виконаємо дихальні вправи, котрі покращать настрій та додадуть відчуття внутрішнього спокою. Форма одягу бажано спортивна, але не обов'язково. Вхід вільний (якщо маєте можливість та бажання, можете долучитись благодійними внесками до розвитку клубу). Дізнатись детальніше можна за нижчевказаним посиланням.

Тренування в басейні на каяках разом із #TureTeam

Де: Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2»

Коли: 19:00

Запрошуємо активних та завзятих, а також тих, хто не встиг влітку насолодитись тренуванням на тернопільському ставі до тренування на каяках у басейні, які відбуватимуться щосуботи. Вартість разового тренування: 300 грн з особи (у вартість входить оренда каяка, весла, жилета та спідниці, робота інструктора)4 відвідування підряд - 900 грн; Заняття включатиме:- відпрацювання техніки греблі;- навчання «ескімоського» перевороту;- відпрацювання навиків веслувального слалому.- навчання гри в кануполо; З собою потрібно мати:- тапочки в басейн;- полотенце;- засоби особистої гігієни;- шапочка для плавання;- прищепка на ніс;- купальник/плавки (неопренового гідроодягу брати не потрібно). Зголошуйтесь завчасно за номером нижче. Кількість місць обмежена. Діє 100% передоплата за тренування (перерахунок на картку, деталі після зголошення).

Відкритий 5km забіг Ternopil runday! / Free 5km run

Де:  площа на набережній перед Центральним причалом

runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів. Ternopil runday - це пробігтися 5км по найбільш безпечній та екологічній біговій локації у Тернополі. Це зустріти бігових друзів, познайомитися з досвідченими атлетами, долучитися до бігової спільноти, дізнатися про найцікавіші бігові заходи, знайти тренувальний клуб у своєму районі та весело провести час у дружній компанії. При цьому бігати не є обов'язковою умовою, натомість дуже цінується волонтерська допомога: засікати час, сканувати учасників, роздавати токени, фотографувати та проводити розминку/заминку, бо runday - це соціальний проект, який тримається на волонтерській ідеї! (більше про волонтерство: https://runday.org/volunteering/)Тож, щосуботи зранку ми збираємось: площа на набережній перед Центральним причалом (як спуститись сходами з фонтаном «Каскад»).Знайомимося, робимо групову розминку та біжимо 5км! Час кожного фінішера фіксуємо та викладаємо на сайті runday.org. Крім того, ми прагнемо фіксувати наші емоції, і дуже вдячні, коли учасники позначають на світлинах себе, друзів і знайомих...Ми бігаємо за будь-яких погодних умов! Наші заходи ми ніколи не відміняли та не переносили...Долучитися дуже просто:- безкоштовно зареєструватися (достатньо 1 разу на всі забіги, навіть на інших локаціях)- не зважати на погоду, настрій чи на жодні обмеження щодо віку або спортивної форми...- дістатися вчасно до точки збору (локація на Google maps).

Акція «Миколай про тебе не забуде»

Де:  Храм священномученика Йосафата

Коли: 16:00

Допоможемо Миколаєві у 2018 році прийти до усіх-усіх діток в Тернополі. Вже цієї суботи, 24 листопада, в місті стартує акція «Миколай про тебе не забуде». Триває пошук волонтерів для першого пакування пряників. Його розпочнуть о 16 год. в церкві Йосафата. Тож запрошуємо молодь віком від 15 років стати помічниками Миколая. Зареєструватись охочі можуть за посиланням. Обов’язками помічників є збір складників подарунків (іграшок, солодощів, засобів особистої гігієни, шкільного приладдя тощо), пакування їх та вручення діткам. До слова, у Тернополі акцію проводять вже 14-ий рік поспіль. Миколай протягом неї відвідує домівки дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей-сиріт та напівсиріт, дітей з сімей, котрі опинились у скрутному становищі. Списки оновлюють щороку. Загалом в Тернополі проживає близько 2 тис. потребуючих дітей віком до 12 років. У 2018 році запланували такі заходи:- збір складників подарунків (8.11-15.12);- реєстрація волонтерів (Помічників на Фабриці, під час розвезенняподарунків та водіїв);- випічка, пакування та продаж пряників (24.11 – 17.12);- «Майстерні Св. Миколая» - творчі гуртки, розваги та ігри для розвитку дитини (проводяться для усіх бажаючих) (11-15.12);- складання подарунків на Фабриці Св. Миколая (15-18.12);- вручення подарунків дітям (18-19.12).Фабрика Св. Миколая відкрита в храмі Св. Свмч. Йосафата (вул. Лучаківського), довідки за телефоном.

Воркшоп з біохімії «Таємниці вампірських десертів»

Де: Майдан Волі, 1 (УНІкідз)

Коли: 10:00

Готуємося Миколая зустрічати!

Де: проспект Злуки, 49

Коли: 10:00

Коли очікуєш чуда, воно точно стається, а коли разом з друзями починаєш весело «чудити» - то жодних варіантів - диву бути! «МіРа» запрошує найдружніших друзів на веселу забаву - приготувань до зустрічі Святого Миколая! Ми поринемо у казку, і зробимо все, щоб Миколая подарунки не оминули найчемніших малюків, а позитивний настрій обіцяємо усім присутнім на цілий рік! Отож, до зустрічі!

English Speaking Club

Де: вул. Руська, 16а (Мовно-консультаційний центр «Іноземні мови за чашкою кави»)

Коли: 14:00

Ваша дитина вивчає англійську в школі, але боїться заговорити англійською мовою під час подорожі? Ви хочете, щоб ваш син або дочка з інтересом вивчали англійську мову? Ми запрошуємо Вас у наш клуб «English Speaking Club»! На зустрічах ми намагаємося створити таку атмосферу, в якій дитині буде комфортно освоювати та практикувати англійську мову. Та база, яку отримує дитина на початковому етапі освоєння мови, залишається з нею назавжди. Зустрічі в клубі містять комунікативні ігри на англійській мові, міні-сценки, пісні, вірші, творчі ігри. Мета клубу: зняття мовного бар'єру, активізація словникового запасу, підвищення інтересу до вивчення іноземних мов. Вік учасників: 3-5 клас. Вартість: 100 грн

Міжнародна виставка котів

Коли: 09:00

В програмі виставки спеціалізовані шоу (окраси, очі, тіккінг і т.д.), веселі конкурси для власників муркотунчиків, дітлахів та дорослих. Безліч подарунків та веселощів!

 

16 грудня

 

Незвичайні пригоди відважних козаків

Де:  Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Коли:  11:00, 13:30, 15:30.

Музична казка. О.Мосійчук за мотивами народних переказів та легенд.

TAYANNA

Де:  Podolyany Hall

Коли: 16:00

Подолянам 11 років! В холі ТРЦ Подоляни розважальна програма, призи та головна родзинка свята – фантастична жінка співачка TAYANNA! Генеральний партнер – Сільпо! Святкуємо день народження разом!

Виступ гурту «Фіра»

Де:  Паб «Хмільне щастя»

Коли: 19:00

Інтелектуальна гра «Мафія»

Де:  SMMS-studio  (вхід з іншого боку будинку)

Коли: 19:00

Мафія - не лише гра, де «місто засинає, прокидається мафія...», а гра, де потрібно знайти та вигнати трьох чорних, а ще спосіб хорошого спілкування, можливість отримати позитивні емоції від гри Ціна ігрового вечора - 30 грн. Виникли запитання чи уточнення? Пишіть у приватні повідомлення за посиланням нижче, або дзвоніть за номерами. Якщо ви жодного разу не грали і не знаєте правил гри не проблема. Правила гри можу пояснити, а освоїти їх ви зможете всього за 2-3 гри. Буду радий бачити всіх, до зустрічі на грі.

Документальна виставка до 100-річчя ЗУНР

Де: Державний архів Тернопільської області

Коли: 12:00

Відкриття виставки «Листопадовий зрив» (до 100-річчя проголошення Західно-Української Народної Республіки).

Мірта Бобан. Про важливе

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Молода хорватська художниця Мірта Бобан, опановуючи власну творчу енергію, звертається до засад сюрреалізму та примітивізму, водночас апелюючи до виявлення гендерного аспекту творчості, інтуїтивного підходу до прояву емоційної складової творчого процесу. Зважаючи на важливість самого процесу творення, який не припиняється, навіть після того як автор поставив умовну «крапку», а лише розпочинається, коли глядач стає співтворцем, який вступає у взаємодію з твором і вносить свої смисли. Але парадоксально, що думка ззовні для мисткині важлива, але не визначальна, подекуди навіть спонукає її чинити навпаки. Художниця ставить собі за мету вивести глядача за межі, провести його через кордони, ледь не вимагає дослідити власні обмеження.

Набір у клуб МАК (метафорично-асоціативні карти)

Де:  Громадська організація «Психологічна майстерня «Джерело»

Коли: 16:00

Набір у клуб для індивідуальної психологічної роботи, використовуючи МАК — метафоричні асоціативні карти. Графік узгоджується з групою.

Клуб Business English

Де:  Тернопільська обласна бібліотека для молоді  в бібліотечному ресурсному центрі «Вікно в Америку»

Коли: 13:00

В бібліотечному ресурсному центрі «Вікно в Америку» — Клуб Business English (Олег Гужда).

Акція «Миколай про тебе не забуде»

Де:  Храм священномученика Йосафата

Коли: 16:00

Допоможемо Миколаєві у 2018 році прийти до усіх-усіх діток в Тернополі. Вже цієї суботи, 24 листопада, в місті стартує акція «Миколай про тебе не забуде». Триває пошук волонтерів для першого пакування пряників. Його розпочнуть о 16 год. в церкві Йосафата. Тож запрошуємо молодь віком від 15 років стати помічниками Миколая. Зареєструватись охочі можуть за посиланням. Обов’язками помічників є збір складників подарунків (іграшок, солодощів, засобів особистої гігієни, шкільного приладдя тощо), пакування їх та вручення діткам. До слова, у Тернополі акцію проводять вже 14-ий рік поспіль. Миколай протягом неї відвідує домівки дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей-сиріт та напівсиріт, дітей з сімей, котрі опинились у скрутному становищі. Списки оновлюють щороку. Загалом в Тернополі проживає близько 2 тис. потребуючих дітей віком до 12 років. У 2018 році запланували такі заходи:- збір складників подарунків (8.11-15.12);- реєстрація волонтерів (Помічників на Фабриці, під час розвезення подарунків та водіїв);- випічка, пакування та продаж пряників (24.11 – 17.12);- «Майстерні Св. Миколая» - творчі гуртки, розваги та ігри для розвитку дитини (проводяться для усіх бажаючих) (11-15.12);- складання подарунків на Фабриці Св. Миколая (15-18.12);- вручення подарунків дітям (18-19.12).Фабрика Св. Миколая відкрита в храмі Св. Свмч. Йосафата (вул. Лучаківського), довідки за телефоном.

Благодійний концерт «Подаруй дітям свято»

Де:  Арт-бар «Коза»

Коли: 18:00

Чекаємо всіх небайдужих. Подарувати свято потребуючим дітям то одна з найпрестижніших місій. За дітьми наше майбутнє.  Друзі зробимо це разом.

Подаруй книгу на Миколая

Де:  Тернопільська обласна бібліотека для молоді

Коли: 15:00

Взимку є чимало свят на які чекають і дорослі, і діти. І цей святковий період починається з визначного грудневого дня – Дня Святого Миколая. Діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, одержують солодощі та замовляють подарунки під ялинку. Вони загадують бажання, неодмінно їх записують. А що є найкращим подарунком на Миколая? Звісно, що книга. «Подаруй книгу на Миколая» - чудовий захід для всієї сім’ї, де можна отримати подарунки від святого Миколая, погратися, поспілкуватися та весело провести час. У програмі свята: * святкові конкурси, флешмоби* вікторина на кмітливість* буккросинг* для наймолодших гра «Тату, почитай!» * книги, солодощі та море вражень для всіх учасників свята. Ініціаторами заходу є тернопільські активісти УГП Марічка Карабин та Andrzej Podgurski Партнери: Тернопільська обласна бібліотека для молоді, видавництво «Підручники і посібники» та «Навчальна книга «Богдан».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео