Віра Олександрович

Сплачувати податки спонукає совість, а не перевірки, впевнені на Тернопільщині

Білий

Підприємства Тернопільщини уже сплатили 276,5 млн грн податку на прибуток. І надходження до бюджетів усіх рівнів зростають саме завдяки усвідомленню платниками необхідності сплати податків.

Такої думки - у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Протягом січня-листопада суб’єкти господарювання Тернопільщини сплатили до зведеного бюджету України 276,5 млн грн податку на прибуток, - звітує заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Володимир Білий. - Це перевищило надходження за аналогічний період минулого року на 123,4 млн грн.

До державної скарбниці вже забезпечили 247,7 млн грн цього платежу, а місцеві бюджети поповнилися на 28,8 млн грн податку на прибуток.

- Загальний фонд Зведеного бюджету за вищевказаний період отримав 9,8 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, - додають у податковій. - Це – аж на 2,2 млн грн більше, ніж очікували. Порівняно з відповідним періодом торік надходження цього платежу зросли на 2,5 млн грн.

Володимир Білий впевнений: надходження до бюджетів усіх рівнів зростають завдяки усвідомленню платниками необхідності сплати податків.

- Адже сплачені податки підтримують життєдіяльність економіки нашої держави, і відрадно, що суб’єкти господарювання це добре розуміють, - підсумує він.

Варто зауважити, що в Україні віднедавна зняли мораторій на перевірки представників малого і середнього бізнесу, тож контролерів бізнесмени можуть чекати будь-коли.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео