Дарія Шевченко

Творці відомих фільмів пройшлися червоною доріжкою у Тернополі (фоторепортаж, відео)

Вчора, 20 грудня, у Тернополі актори, режисери, сценаристи та кінокритики відомих фільмів пройшлися червоною доріжкою у кінотеатрі «Сінема сіті».

Захід відбувся у рамках ІІІ Всеукраїнського кінофоруму «КіноХвиля». Дійство відвідав заступник міського голови та за сумісництвом голова Тернопільської КіноКомісії Леонід Бицюра. Також серед гостей були присутні відома акторка Ірма Вітовська, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, виконавець головної ролі фільму «Чорний Козак» Василь Середенко, молодий режисер-початківець Максим Мельник.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«196233,196234,196235,196237»]

- Сьогодні фактично вже другий день «КіноХвилі», додаються більше локацій для проведення запланованих заходів. Проводяться майстер-класи, дискусії, кастинги для відбору акторів на певні ролі для всіх бажаючих. В нас це перша червона доріжка, на яку з’їхались стільки представників кіноіндустрії. Хочу подякувати тернополянам, засобам масової інформації та всім, хто долучився до форуму за активну підтримку та роботу, - розповів заступник міського голови Леонід Бицюра.

Також відбулось спецпогашення марок та конвертів, які були виготовлені спеціально до III Всеукраїнського форуму «КіноХвиля».

Після урочистостей усі присутні мали змогу подивитись новинки українських фільмів, які вийшли нещодавно на екран: «Пригоди S Миколая», «Секс і нічого особистого», «Брама» та «Донбас».

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«196236,196238,196239,196240,196242»]

Фото та відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео