У «Важниці» переможцем стає не найшвидший гравець, а найрозумніший

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права та з метою підвищення правової обізнаності школярів фахівці місцевого центру  для учнів 9-11 класів Кременецького ліцею ім. Уласа Самчука, Кременецьких ЗОШ І-ІІІ ст. №№ 2 та 3 та Почаївської  ЗОШ І-ІІІ ст. представили  навчально-розважальну настільну правову гру «Важниця». Про це повідомив начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб'єктами надання БППД Ярослав Лис.

За задумом розробників гра триває від 30 до 50 хвилин, а той  цілу годину. Проте з нашими учасниками цей час проходив надзвичайно швидко. Дуже цікаво  спостерігати за учнями які зосереджено та уважно ставляться до ігрового процесу, серед них розвивається  здорова конкуренція, а головне кожний учасник гри хоче проявити себе та показати свої знання.

Для того, щоб залучити якомога більшу кількість учнів до гри фахівці центру разом із вчителями розділяли учнів на команди. І це також дає свій результат,  діти в такий спосіб дізнаються як працювати в команді у них розвивається командний дух і що саме головне  вони спрямовують усі свої зусилля на спільний результат .

У «Важниці» переможцем стає не найшвидший гравець, а найрозумніший. Виграє, зазвичай, той хто правильно виконає якомога більшу кількість завдань та отримає найбільшу кількість балів.

Так у формі гри учні закріплюють пройдений матеріал на уроках прав та отримують зовсім  нові  для них знання. І це не лише суха теорія яку вони можуть почерпнути з підручників, а це зовсім нові для них підказки з українського законодавства, які можуть бути корисними у різних життєвих ситуаціях.

При проведенні правової гри ведучими та суддями виступали директор та працівники Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Вербицька, Наталія Бобрик, Ірина Бурченюк, Тетяна Точинська, Ярослав Лис та працівники Кременецького міськрайонного відділу ДВС ГТУЮ у Тернопільській області Іванна Долінська та Олег Ковальчук при активній участі та допомозі педагогів Бориса Семенюка, Ніни Мартинюк та Олександри Мороз.

Фото надав Ярослав Лис

Вибір читачів за тиждень

Відео