В Тернопільському районі ніщо не завадить чесно провести вибори – Олександр Похилий

вибори01

До перших виборів у 5-ти ОТГ, які проходять сьогодні, Тернопільщина йшла спокійно. Винятком в останні дні стала громада з центром в селі Біла. Взаємні звинувачення штабів-опонентів тільки підлили масла в вогонь.

Прокоментувати ситуацію наші кореспонденти попросили голову Тернопільської РДА Олександра Похилого, який також виявився фігурантом звинувачень.

- Влада, згідно з законом не має права втручатися у виборчий процес, а лише забезпечити всім необхідним, - говорить О.Похилий. – Зі свого боку, я, як керівник району, зроблю все необхідне, щоб жодне з надуманих звинувачень не знайшло свого підтвердження.

За словами посадовця, вибори мають пройти спокійно, згідно з вимогами законодавства, а всі нагнітання містять виключно політичну складову.

- Я розпорядився вжити всіх заходів (це стосується РВ ГУНП, ДСНС), щоб до влади у питанні забезпечення всім необхідним, питань не виникало. – продовжує О.Похилий. – Ми забезпечимо роботу генераторів, на випадок, якщо комусь прийде на думку впливати на електропостачання, бо ні планових, ні аварійних відключень ми не планували. Також наші зусилля будуть спрямовані і на безпеку людей.

- Ми маємо вибори в Білій та Настасові, а довибори в Байківцях, якщо говорити про Тернопільський район. І там і там я гарантую, з боку влади повне сприяння в межах чинного законодавства, – підсумовує голова РДА.

- Тому, запрошую Комітет виборців України, громадські організації, журналістів та правників проконтролювати перебіг виборів та захистити результат волевиявлення людей від фальшування та провокацій, - написав керівник району в себе на сторінці у Facebook.

Крім Білої та Настасова перші вибори до ОТГ проходять в Монастириській, Копичинцях (Гусятинський район), Купчинцях (Козівський район).

Вибір читачів за тиждень

Відео