Орест Сарматський

Через загибель худоби фермер потрапив до в'язниці (Агро-новини)

2401 (Copy)

На фермі в англійському графстві Девон почали масово загибель тварини. Сусіди помітили, що господар рідко з’являвся та звернулися до правоохоронців. Тепер власник має провести кілька місяців у в’язниці. Про це повідомляє Bbc.com.

Власник ферми Вільям Доллі кілька разів за рік отримував попередження, після того, як на території його господарства зафіксували кілька випадків смерті тварин. До того ж, часто він не прибирав мертвих овець та корів.

Але попередження не мали впливу на фермера і на минулому тижні відбувся суд над ним. Вільяма Доллі звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами. Він зізнався, що останнім часом не годував тварин та належно не доглядав за ними, оскільки піклувався про хворого родича. Цей факт не став достатнім аргументом для суддів, тож вони винесли рішення про ув’язнення Вільяма Доллі.

Фермер проведе 18 тижнів у місцях позбавлення волі. Також йому заборонено займатися тваринництвом на період 5 років після набуття чинності судової постанови. До цього господар зобов’язаний утилізувати мертвих тварин протягом 56 днів.

Вартість українських волоських горіхів удвічі нижча за світову — експерт

 

2402 (Copy)
2402 (Copy)

Україна входить до трійки світових лідерів з експорту горіхів. Але ціна на українську продукцію значно нижча, за світову. Так, вартість чищеного волоського горіха майже удвічі нижча, ніж у світі. Про це повідомив віце-президент «Української горіхової асоціації» Геннадій Юдін, передає agro-yug.com.ua. http://agro-yug.com.ua/archives/19542

Читайте більше: Секрети горіхового бізнесу: поради початківцям від Івана Юкала. Частина 1

«При середній світовій ціні в $7,74/кг, середня ціна українського чищеного волоського горіха — $3,68/кг», — зазначає Геннадій Юдін.

Така цінова політика в галузі пояснюється досить невисокою якістю українського продукту. Зараз понад 95% горіхів збирається в домашніх подвір’ях або в лісосмугах. І тільки невеликий відсоток в промислових садах.

Аби покращити ситуацію та сформувати бренд українського горіха садівникам радять кооперуватися, це допоможе формувати повноцінні сортові партії для експорту, а значить продавати їх дорожче.

При цьому варто врахувати такі складові:

- сади мають бути сертифіковані. Це обов’язкова вимога більшості європейських роздрібних мереж і оптових компаній для торгівлі на світових ринках;

- якісні саджанці при закладці нових плантацій.

Вибір читачів за тиждень

Відео