Оксана Бучко

Тернополянам нагадали, як вирішувати проблему безладу у місті

53241781_532302567293145_6504334091226185728_n

Щодо безладу на території вулиці Руської у центрі Тернополя скаржилась жителька міста. Куди звертатись і як діяти у таких випадках, пояснили в міському управлінні ЖКГ.

Ці проблеми має вирішувати власник ділянки. Ні приватне підприємство, ні влада не має права втручатись у господарську діяльність приватних осіб.

Жителям радять звернутися до муніципальної інспекції,  яка проводить розшукові дії та надає опис власнику помешкання та угіддя.

Вимоги утримання території приватного сектору прописані у восьмому розділі Правил благоустрою м. Тернопіль.

А саме:

- Благоустрій території приватного будинковолодіння забезпечується її власником або користувачем цієї ділянки.

- Власник або користувач зобов’язаний укласти договір зі спеціалізованою організацією на належне утримання  прилеглої до будинковолодіння території. До моменту укладання договору – утримувати власними силами.

- Забороняється проводити миття автотранспорту і складувати будівельні  та інші відходи на прилеглій території, чим спричиняти перешкоди для руху пішоходів.

- Власник або користувач зобов’язаний укласти угоду на видалення ТПВ зі спеціалізованим підприємством (перевізником відходів).

- При запровадженні контейнерної системи вивезення відходів власник зобов’язаний придбати за власний кошт контейнер необхідної ємкості та утримувати його у належному санітарно-технічному стані.

- При запровадженні безконтейнерної системи  власник зобов’язаний дотримуватись  встановленого графіку вивезення відходів. Користуватись контейнерами, встановленими для мешканців багатоповерхової забудови та суб’єктів господарювання забороняється.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео