За збір березового соку жителі Тернопілля можуть заплатити штраф

6

Жителям Тернопільщини варто пам’ятати, що самовільно збирати березовий сік – незаконно, бо якщо робити це неправильно, можна нашкодити дереву.  

Збирати березовий сік потрібно лише у спеціально відведених місцях та за певними правилами, які знають не всі. Якщо робити це не правильно, можна нашкодити самому дереву. Після неправильних дій в березі розпочнеться процес гниття, можливі грибкові захворювання та, як наслідок, всихання.

Варто пам’ятати, що право на збирання соку із берези мають державні та комунальні лісогосподарські підприємства, та фізичні особи (підприємці), що мають дозвіл – «лісовий квиток». Недотримання вимог загрожує адміністративною відповідальністю.

Якщо заготівлею соку займаються незаконно у межах населених пунктів, в парках, скверах, то такі збирачі можуть отримати штраф у розмірі від 340 грн до 1 360 грн. Також не можна збирати сік на територіях заповідників.

Для того, аби не допустити незаконний збір березового соку, на території області проводитимуться рейди працівниками Державної екологічної інспекції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео