Віра Олександрович

Тернопільщина: благоустрій у громадах напряму залежить від місцевого бізнесу

Гривні

До місцевих бюджетів Тернопільщини уже надійшло понад 142 млн грн єдиного податку (ЄП).

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж січня-лютого 2019 року до місцевих бюджетів Тернопілля платники податків, які обрали спрощену систему оподаткування, сплатили 142 млн 445,6 тис. грн єдиного податку, - каже заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Петро Якимчук. - Порівняно із відповідним торішнім періодом, надходження зросли на 18 млн 182,7 тис. грн, або «плюс» 14,6%.

Майже 62,4% єдиного податку спрямували приватні підприємці. Вони сплатили аж 88 млн 892,3 тис. грн, а це - на 16 млн 427,7 тис. грн більше, ніж торік. Спрощенці-юрособи забезпечили до місцевих бюджетів області 19 млн 498,5 тис. грн цього платежу.

- За січень-лютий платники-єдинники сплатили також 34 млн 54,8 тис. грн фіксованого податку, - додають у податковій. - Порівняно із аналогічним періодом торік надходження зросли на 3 млн 467,4 тис. грн, або на 11,3%.

За словами Петра Якимчука, єдиний податок – це платіж, який у повному обсязі спрямовують до місцевих скарбниць. Тому суб’єкти господарювання, які обирають спрощену систему оподаткування і сплачують своєчасно податки, сприяють розвитку і благоустрою місцевих територіальних громад, втіленню їхніх програм і соціальних потреб.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео