Віра Олександрович

Тернопільщина: обіцяли «залагодити питання», а натомість вимагали гроші

Шахрай

Псевдоподатківці на Тернопільщині не залишають у спокої підприємців. Особливу активність зловмисників зафіксували нещодавно на Бучаччині.

Подібне стається вже не вперше, повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Шахраї, вдаючи посадових осіб територіальних органів ДФС у Тернопільській області, телефонують до керівників підприємств чи підприємців і вимагають матеріальну винагороду, - кажуть у податковій. - Зокрема, неабияку активність зловмисників зафіксували останніми днями на Бучаччині.

Невідомі особи телефонували із номеру 098-879-77-59 до платників податків і просили надати кошти для «залагодження різних питань». При цьому шахраї пропонували сплатити певну суму на картку «Приватбанку» 5168757370749626.

- Ми вкотре наголошуємо: службові особи Головного управління ДФС в області, його територіальних органів і Тернопільської митниці ДФС жодних вказівок збирати гроші від свого ім’я чи від імені довірених осіб не давали і давати не можуть! – нагадують у фіскальній службі.

Проте, як свідчить практика, частина громадян і суб’єктів підприємницької діяльності не перевіряє інформацію і надає гроші зловмисникам, які представляються фіскалами, а тому - в очах громадськості кидають тінь і негативно впливають на честь і ділову репутацію працівників Державної фіскальної служби загалом.

- Закликаємо платників податків бути обачними і не піддаватися на провокації, - наголошують у податковій. - У випадку отримання інформації про такі пропозиції просимо негайно повідомляти у відповідні органи.

До слова, у Національній поліції такі повідомлення чекають за номером телефону 102. Окрім того, можна телефонувати до Антикорупційного сервісу ДФС України «Пульс» за номером телефону 0-800-501-007, напрямок «4».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео