Тернополянам варто знати: спортивна ходьба допоможе у боротьбі із зайвою вагою

спорт

Спортивна ходьба - легкий і ефективний спосіб поліпшити своє здоров'я. Користь занять ходьбою незаперечна. Цей вид спорту не травмує суглоби і м'язи. Заняття ходьбою зміцнюють здоров'я людини та імунітет. Лікарі радять займатися цим спортом для профілактики серцево-судинних захворювань. Це вправа часто включають відновну фізіотерапію після інфарктів та інсультів. Багато жінок, які займаються даним видом спорту, відзначають значне зниження ваги. Це безпечний і ефективний вид фізичного навантаження для людей будь-якого віку. 

Техніка спортивної ходьби

Спортивна ходьба включена в олімпійську програму змагань. Основа занять ходьбою - правильна техніка виконання вправи і циклічність руху.

Як правильно ходити: 

-  У час ходьби одна стопа повинна повністю стояти на землі.

-  Нога, що знаходиться попереду, повинна бути прямою протягом усього кроку.

-  Крок повинен бути трохи довше, ніж при звичайній ходьбі.

-  Спортсмен повинен рухатися зі швидкістю від 4 до 9 км на годину.

-  Спортсмен повинен рухатися циклічно. Ходить людина не повинна втрачати контакт із землею. Правильний крок - рівномірний, як годинник.

Основні переваги даного виду спорту - низька травматичність і мінімум витрат. Для занять знадобиться зручний одяг і взуття. Зазвичай це спортивний костюм. У холодну пору року найчастіше надягають утеплену спортивний одяг. Звичайні кросівки для занять не підійдуть. Варто вибирати спеціальні спортивні моделі. Людина, що займається спортивною ходьбою, може вибрати для цього будь-яке зручне місце. Дуже зручно займатися в парку чи на стадіоні. Також цілком підійде дорога біля будинків або проїзній частині. Якщо ви ходите в безпосередній близькості від дороги, то краще одягнути яскраву одяг зі світловідбиваючими вставками. Це зробить вас помітним на дорозі і вбереже від небезпеки.

Спортивна ходьба для схуднення

Багато тренери радять своїм клієнтам спортивну ходьбу, як ефективний метод для схуднення. Люди із зайвою вагою легше переносять такі тренування, ніж біг або заняття в тренажерному залі. За 1 годину ходьби людина витрачає близько 500 калорій. Стільки ж спалюється під час повільного бігу.

Щоб ефективно знизити вагу, потрібно врахувати такі нюанси:

-  Потрібно займатися 2-3 рази в тиждень мінімум по 1 годині.

-  Збільшення темпу ходьби не впливає на кількість витрачених калорій. Більш ефективним буде збільшити час тренування.

-  При ходьбі потрібно тримати спину рівно, інакше можуть виникнути болі в спині. Під час виконання кроку потрібно дивитися вперед. Руки повинні допомагати руху. Найзручніше зігнути їх і розмахувати руками в такт крокам.

Кросівки для спортивної ходьби

Щоб не травмувати під час вправи м'язи ніг, дуже важливо підібрати якісне взуття. Існує кілька основних нюансів вибору спортивного взуття:

-  Взуття краще всього купувати в спеціалізованих спортивних магазинах. Звичайно, вартість кросівок в магазині буде значно дорожче, ніж на ринку. Але в магазині ви зможете підібрати якісну взуття, яка прослужить вам не один сезон.

-  Беріть взуття з товстою підошвою. Краще всього вибирати з гуми, але також підійде синтетична прогумована підошва.

-  Поверхня кросівок повинна бути виконана з дихаючого матеріалу. Наприклад, нейлонової сітки або шкіри.

-  Взуття повинна підтримувати стопу і піднімати п'ятку на 1-2 см.

-  При регулярних заняттях міняти взуття потрібно раз на півроку.

-  На зиму краще вибрати полегшені спортивні черевики з шкіри з товстої гумовою підошвою.

У Тернополі є безліч мальовничих місць, де можна займатися цим видом спорту, тож не гайте часу!

Джерело: diety.pp.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео