Віра Олександрович

Тернопільщина: депутатів завезуть туди, де найкраще варять борщ

Основне

Третє пленарне засідання 11-ї сесії Тернопільської обласної ради все-таки буде виїзним. Причому так далеко від Тернополя – аж за 105 км – депутатів ще жодного разу не збирали.

Розпорядження щодо проведення зібрання підписав голова обласної ради Віктор Овчарук. У цьому документі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…зважаючи на те, що у конференц-залі Тернопільської обласної ради тривають ремонтні роботи, враховуючи погодження уповноважених представників депутатських фракцій у Тернопільській обласній раді і дирекції Борщівського агротехнічного коледжу, провести засідання 4 червня 2019 року о 10:00 годині в приміщенні Борщівського агротехнічного коледжу за адресою: Борщів, вул. Грушевського, буд. 15…».

Снимок_дорога
Снимок_дорога

Нагадаємо, виїзні засідання в обласній раді започаткували ще в кінці 2018 року. Тобто ремонт у звичній конференц-залі триває вже близько 6-ти місяців. Відтоді депутатів збирали і в Почаєві, і в селі Скорики Підволочиського району, і навіть на 5-му поверсі будівлі облради, що на вул. Грушевського, 8. Причому останній варіант себе не виправдав (читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

– Це було засідання, на якому депутати розглянули найменше питань, – каже перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний. – Дуже прикро, що ту сесію перетворили на передвиборчий піар. Треба було йти межи люди і там агітувати за того чи іншого кандидата, а не переносити все до сесійної зали. Це сором був! І через те ми не встигли розглянути навіть ті питання, які були першочерговими. Зокрема, про затвердження статутів комунальних некомерційних підприємств-закладів охорони здоров’я. Добре, що хоч ухвалили бюджетне питання…

До речі, він запевнив кореспондента «Терену», що у сесійній залі дах уже відремонтували. Після цього взялися за наведення ладу власне у самому приміщенні. Завершити роботи планували у червні. Вочевидь, майстрам потрібно встигнути до того дня, коли у Тернополі представлятимуть нового голову обласної держадміністрації – представника виконавчої вертикалі Президента Володимира Зеленського.

Деревляний
Деревляний

Отже, на розгляд виїзного третього пленарного засідання 11-ї сесії Тернопільської обласної ради, як йдеться на сайті найвищого представницького органу краю, попередньо винести такі питання: - Про затвердження передавальних актів балансових рахунків, матеріальних цінностей та активів перетворених закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області до правонаступників - комунальних некомерційних підприємств Тернопільської обласної ради; - Про затвердження статутів комунальних некомерційних підприємств-закладів охорони здоров’я Тернопільської обласної ради; - Про порядок проведення конкурсу на посаду керівника комунального некомерційного підприємства - закладу охорони здоров’я Тернопільської обласної ради та укладення контракту з керівником за результатами конкурсу; - Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік; - Інші питання поточної роботи ради.

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео