Які шляхи перевірки персональних даних виборця у Реєстрі

20

Незабаром на Тернопільщину чекають дострокові парламентські вибори, призначенні на 21 липня. До цього часу громадяни мають з’ясувати усі важливі питання щодо волевиявлення та перевірити своє включення до Реєстру виборців.

Перевірити чи вас включено до списку виборців можна звернувшись із письмовим запитом до органу введення Реєстру за своєю виборчою адресою. Пред’явивши паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо ви набули громадянство недавно), можна дізнатися ваші персональні дані, які прописані у Реєстрі, повідомляють на сайті Державного Реєстру Виборців.

Якщо ви знаходитеся за кордоном, але хочете перевірити себе у списку виборців, із запитом звертайтеся до закордонної дипломатичної установи України за місцем проживання (перебування). Для цього  потрібно пред’явити закордонний паспорт громадянина України, дипломатичний паспорт, службовий паспорт або посвідчення громадянина України. Надалі запит передають в орган ведення Реєстру.

Опісля того, як орган Реєстру отримає вашу заяву, не пізніше ніж через три дні, має надіслати на вашу виборчу адресу роздруковані персональні дані. Окрім того ви можете самостійно перевірити інформацію про включення (не включення) до Реєстру в «Особистому кабінеті виборця».

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео