Як проходитиме парламентська виборча кампанія до дня голосування

24

На Тернопільщину чекають дострокові парламентські вибори, які відбудуться 21 липня. До цього часу проходитиме виборча кампанія, етапи якої важливо знати виборцям.

Хронологію подій виборчої кампанії, яка розпочалася 24 травня, зібрали та описали «Слово і Діло».

Відтак, указ Президента про розпуск Верховної ради восьмого скликання, опублікували 23 травня. Уже на наступний день розпочалася виборча кампанія і подача документів до Центральної виборчої комісії. Відтак, до 28 травня політпартії мають подати до ЦВК кандидатури до виборчих комісій, жеребкування щодо цього відбудеться 31 числа.

Реєструватимуть кандидатів до 25 червня, але документи до ЦВК треба подати до 20 числа того ж місяця. Зняти себе із реєстрація (кандидат чи партія) може до 8 липня, а ЦВК може скасувати своє рішення до 10. Оприлюднити виборчі програми політпартії мають до 12 липня. Вигляд виборчого бюлетеня повідомляють до 26 червня. Ті, хто хоче голосувати не за місцем прописки, мають змінити місце голосування до 15 липня. Агітувати виборців можна до 19 липня, а самі вибори відбудуться 21 липня. Результати мають оприлюднити до 5 серпня.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео