20 Квітня 2021, Вівторок


Погода
Якщо схід на Руфу ясний, то літо буде хорошим

15-річна тернополянка потрапила до лікарні через передозування таблетками

Відео
Окультурити Козову: у центрі селища проводять обрізку дерев

Завтра біля тернопільського стадіону не продаватимуть алкоголь та обмежать рух автівок 

Усі 55 громад Тернопільщини змусять платити «Укрзалізниці» за перевезення пільговиків (фото)

Серед важких хворих у Тернопільській районній лікарні – молоді люди

Це цікаво
З червня тернополяни можуть полетіти зі Львова на Кіпр прямим рейсом 

Фотофакт
Тернопільський «Красунчик дня»

Тернополян запрошують отримати посвідчення волонтера правової допомоги

Напередодні річниці аварії на ЧАЕС ветерани-ліквідатори з Тернопільщини побували в минулому (фото)

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Ранок біля ставу (фото)

Мерія перевірить одну з тернопільських шкіл

На вулицях Чорткова працюватиме пилосос 

Тернопільська прокуратура підозрює жителя Луганщини у тероризмі 

Оголосили переможця конкурсу на посаду начальника одного з управлінь Тернопільської ОДА

П’ятирічну дівчинку, яка зникла у Тернополі, розшукали

На Тернопільщині щеплення від COVID-19 отримала 99-річна бабуся (фото)

Матеріали ревізії, проведеної у Лановецькій міській раді, передали правоохоронцям

На Тернопільщині продовжують знаходити стару вибухівку 

Оновлено
У Тернополі зникла п’ятирічна дівчинка (оновлено)

Відео
У селі Чистилів теж відремонтують дорогу (фото, відео)

Відомий кременецький краєзнавець відзначає 90-літній ювілей (фото)

У меню тернопільських школярів повинні бути овочі та фрукти щодня

Тернопільські педагоги можуть пройти стажування за кордоном

В масштабній пожежі на свинофермі загинуло понад 55 тисяч тварин (Агроновини)

Для чого Світлана Яцишин із Тернопільщини говорить з квітами?

Кременецькі поліцейські встановлюють обставини шахрайства, пов’язаного з продажем автомобіля

Анонс
У Чорткові відновили театр ім. Карабіневича: 24 квітня – прем’єра

На Тернопільщині відбудуться зміни в організації виплати та доставки пенсій

Біля Тернопільської міської ради висадять нові дерева (фото)

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Ледь помітне, проте важливе (фото)

На Кременеччині через підпалену траву могла зайнятися АЗС (фото)

Поліцейські склали протокол на власника одного із тернопільських закладів громадського харчування за порушення карантинних норм

Маленька тернополянка потрапила до лікарні через те, що проковтнула монету

Фоторепортаж
На Тернопільщині знайшли час на етнографію (фото)

В Україні зросли штрафи за хибний виклик спеціальних служб

За добу на Тернопільщині зафіксували 184 нових хворих на коронавірус і 8 смертей від недуги

Вночі у тернопільській багатоповерхівці була пожежа (фото)

У Тернополі юніори змагатимуться за звання чемпіона

У Заліщиках напередодні Великодня дітям із потребуючих сімей подарували взуття (фото)

Тернополянин виборов золото на престижних європейських змаганнях

Рівень захворюваності на ГРВІ серед жителів Тернопільщини продовжує падати

Це цікаво
20 квітня в історії Тернопільщини

19 Квітня 2021, Понеділок


Погода
Якщо на Акулину дощ, то ярові будуть погані, а калина вродиться хорошою

У Тернополі уже розпочали щеплення німецько-американською вакциною 

Жителям Тернопільщини доведеться платити більше за хибний виклик швидкої, поліції та рятувальників

На Тернопільщині перед законом відповідатимуть п’ятеро полісменів 

Плани на п’ятницю: понад 200 земельних питань планують розглянути у Тернополі 

Житель Тернопільської громади заплатить понад три тисячі гривень за спалювання рослинності

У Тернополі нагородили пожежників, які гасили вогонь в одному із банків 

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Відео
У Тернопільському районі стартував чемпіонат з футболу (фото, відео)

Чому квашення модне? Розповідає кременчанин Дмитро Нікіфорчук

Мій співрозмовник родом із Кременця, навчається промисловому дизайну на відділі мистецтв Краківського педагогічного університету. Cпершу шукав себе в живописі, а потім вирішив створювати матеріальні речі. Тому нині проектує різноманітні гаджети та меблі. Найбільше його цікавить дизайн кухні.

Зараз Дмитро розробляє свою торгову марку, котра пропагуватиме здорову повільну їжу. Як неординарний спосіб приготування здорової їжі його увагу привернуло квашення, тож наразі співрозмовник  розробляє діжки для квашення різних продуктів.

— Я працюю із так званим здоровим дизайном. Мій проект, крім того, що звертає увагу на корисні продукти, також пропагує старі професії — каменяра, столяра, бондаря та інших. Я інтерпретую ці автентичні заняття на новий лад і поєдную традиційні ремесла із сучасним підходом, — розповідає Дмитро. — Я зацікавився квашенням, коли якогось року у мене було багато фруктів та овочів. Вони швидко псувались і вирішив їх заквасити. Cкляна тара — найпростіший спосіб, але я задумався над сучасним рішенням, яке було би стильним, органічно вписувалось би в інтер’єр і було би функціональним.

Дмитро вивчив особливості квашення й того, як на цей процес впливають різні матеріали.

— Діжки можна виготовити з одного матеріалу, а можна поєднати кілька, приміром, кераміку й дерево, що я й планую зробити. Кожен із натуральних матеріалів з яких будуть виконуватися бочки по-своєму впливає на швидкість та інтенсивність процесу квашення. Поєднавши ці впливи, можна буде досягнути цікавого смакового ефекту.

Перед тим, як розпочати проект, Дмитро дізнався про особливості квашення, зокрема на Кременеччині, та загалом у Східній Європі, адже там найбільш популярним є  квашення продуктів.

— У мене вдома використовують досить типові продукти – капусту, помідори, огірки. Зрештою саме такі цікавлять мене найбільше. Хоча кажуть, що заквасити можна будь-що, і воно матиме свій оригінальний смак. Приміром, квасять рибу, кавуни, редьку, цибулю, з екзотичного для нас — квашений мигдаль, який використовують для десертів.

На основі своїх досліджень Дмитро розробляє типографічні додатки до головного дизайнерського продукту: книжку рецептів, підказки із квашення. Все це буде доступне як і у версії електронній, так і в реальності.

— Квашення добре вписується в здорове харчування, котре набирає популярності. Користь таких продуктів у тому, що під час квашення виходять всі молочні кваси та цукор. Тому ці продукти дієтичні, вони добре впливають на травну систему. Крім того, вони ще й натуральне джерело вітаміну С,  натурального пробіотику. Плюс також у тому, що в Європі набирають щораз більшої популярності автентичні способи приготування. Тож це продукт для тих, хто любить бути в тренді та слідкувати за здоров’ям, — підсумовує Дмитро і запрошує місцевих майстрів до співпраці і пропаганді натурального продукту.

Мій співрозмовник займається фешн-фотографією, тож уже запланував візуальну промоцію продукту. Головний наголос зробить на тому, що давні ремесла актуальні й нині, а нетипова їжа — корисна й смачна.

Анна Золотнюк

Всі фото: Дмитра Нікіфорчука. Авторка страви Paulina Gulajska, сервування: Projekt Wytrawny

643

mm
teren.in.ua

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на teren.in.ua.

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора