Орест Сарматський

Сесія облради на Тернопільщині не обійшлася без пікетів (фото)

Заставка05P

Понад півсотні жителів села Вікно пікетують виїзне засідання сесії Тернопільської обласної ради, яке з півторагодинним запізненням розпочалося у Борщеві.

Ми прибули сюди, аби нагадати депутатам, що маємо повне право брати участь у процесі децентралізації, як й інші населені пункти нашого краю. Ми хочемо створити нову ОТГ із центром у селі Вікно, та цей процес гальмується на місці, в районі. А тим часом до нас готові приєднатися 10 навколишніх сіл, на території яких діє 5 сільських рад. Сподіваємось, на сьогоднішній сесії до нас прислухаються депутати, – сказав нашому кореспонденту голова ініціативної групи жителів села Вікно Гусятинського району Сергій Ткачов.

IMG_8426 (Copy)
IMG_8426 (Copy)

Із подібними вимогами щодо створення нових об’єднаних територіальних громад на сесію із відповідними плакатами прибули й жителі сіл Нараїв Бережанського та Млинівці Зборівського районів.

Водночас, варто нагадати, що хоча в області діє 47 ОТГ та дві територіальні громади, утворені на базі міст обласного значення, є і такі села, де мешкає 2-3 тисячі осіб. Там немає певного фінансового ресурсу для створення ефективної громади, відсутні бюджетноутворюючі підприємства. Тому у таких випадках складно говорити про перспективи подібних громад.

І ще. Сумнівно, чи нині сесія прийме конкретне рішення щодо вимог пікетувальників. Адже у порядку денному – 130 питань. Малоймовірно, що сьогодні депутати встигнуть перейнятися ще й майбутнім жителів тернопільської глибинки.

IMG_8423 (Copy)
IMG_8423 (Copy)

_ORL0001 (Copy)
_ORL0001 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео