Кандидатів у народні депутати попереджають про законність їх виборчих кампаній

20

На Тернопільщині триває виборча кампанія, під час якої кандидати реєструються у Центральній виборчій комісія, опісля чого зможуть проводити агітацію серед населення.

До слова, передвиборна агітація є одним із важливих елементів виборчого процесу. Проте, її хід також має певні умови та правила, яких кандидати у народні депутати, політичні партії повинні дотримуватися. Аби така політреклама відповідала законності, політичному плюралізму, рівності прав усіх кандидатів, неупередженості та відкритості, повідомляють на сайті Центральної виборчої комісії. 

Окрім того введення передвиборної агітації – невід’ємна частина виборчого процесу. І кожен з громадян має право вільно обговорювати ділові, особисті та політичні якості, передвиборчі програми кандидатів та партій. До слова, починати агітаційну кампанію кандидати можуть на наступний день опісля прийняття комісією рішення про їх реєстрацію, як кандидатів у народні депутати. Завершується цей процес рівно о 24 годині 19 липня 2019 року. Опісля цього проведення агітації забороняється.

Також у даний період забороняється проводити агітацію, що супроводжується закликами (пропозиціями) голосувати або не голосувати за кандидата (партію), оскільки такі дії розцінюватимуть як непрямий підкуп виборців. Окрім того усі кандидати мають дотримувати порядку та строків проведення агітації, які визначенні законодавством.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео