Коли кандидати та політичні партії можуть розпочинати передвиборну агітацію

12 (1)

Виборцям Тернопільщини варто знати, коли саме політичні партії, які висунули своїх кандидатів до участі у виборах, можуть розпочинати агітацію.

Відтак, політпартії, що мають кандидатів на участь у дострокових парламентських виборах, можуть розпочинати агітацію в ефірах телеканалів, на шпальтах друкованих видань чи зовнішньою рекламою, лише після того як зареєструються в Центральній виборчій комісії, повідомляє Детектор Медіа.

Виборча агітація може здійснюватися на наступний день з дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. Це стосується як кандидатів-мажоритарників, так і партій, які висувають своїх кандидатів, розповів юрист Інституту масової інформації Алі Сафаров. А станом на 10 червня, реєстрацію у ЦВК отримали декілька кандидатів за мажоритарними округами і лише одна партія, тому вони можуть проводити передвиборну агітацію відповідно до законодавства.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео