22 Лютого 2020, Субота


Погода
Тернополянам варто бути обережнішими поряд із деревами, білбордами, хиткими конструкціями

«Назар» нагадує деяким тернополянам про відключення світла

Тернополянка розповіла, як через коронавірус в Італії потрапила у зону карантину (фото)

Тернополяни мають можливість закріпити зелену територію за своїм іменем

Погода
Тернополян попереджають про погіршення погодних умов

На що зможуть використати залишки субвенції у школах Тернопільщини?

У Тернополі демонтують рекламні вивіски (фото)

Дмитро Підручний у складі команди в естафеті на чемпіонаті світу за межами десятки

У громаді на Тернопільщині готують свій «дороговказ»

Фоторепортаж
У Тернополі відбувся Кубок Героїв Небесної Сотні (фоторепортаж)

Тернопільщина знову без голови ОДА

Тернопільських ФОПів закликають підписати петицію проти бюрократизації

Тернопільський капітан Олена Підгрушна привезла збірній України «бронзу» чемпіонату світу

Кременчанка, що мешкає у Китаї розповіла, що відчула через ситуацію в Україні (фото)

Чиновник Державіаслужби, який має частину квартири на Тернопільщині, отримав від брата кругленьку суму

Експерти прогнозують підвищення цін на вершкове масло (Агроновини)

Фотофакт
Тернополяни можуть переглянути, як колись працювали добровольці-рятувальники (фотофакт)

Неприємна новина спіткала тернопільських студентів

Фоторепортаж
Ромби давніх тернопільських кам’яниць (фоторепортаж)

Хлопчик, якого за лице вкусив собака, вже вдома

Вітер змін: медики вже очікують незадоволення з боку жителів Тернополя (фото)

Це цікаво
22 лютого в історії Тернопільщини

21 Лютого 2020, П’ятниця


Погода
На Никифора ніч темна — тікає зима

У Тернополі продовжують боротися з незаконною рекламою

Пінзеля для «чайників» представили у Тернополі 

На Тернопільщині створили оригінальну інтерактивну мапу

Відео
Скільки хворих на пневмонію перебуває нині у лікарнях Тернополя, розповіли медики (фото)

На Тернопільщині радість: обіцяють безперешкодний доступ до водойм

Анонс
Що чекає тернополян на вихідних

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Турніром з футзалу у Тернополі вшанували пам’ять полковника Руслана Муляра

Тернополянам на замітку: якого раціону слід дотримуватися при гастриті

Відео Це цікаво
Хвилинка грамотності для тернополян: помилки у громадських місцях (відео)

Анонс
Тернопіль запрошує разом зустріти весну

Ще одне село на Тернопільщині захотіло бути ближчим до міста 

Виробники молока просять Кабмін знизити ПДВ до рівня ЄС (Агроновини)

Гостросюжетність давніх огорож (фото)

На Тернопільщині оприлюднили нові дані про отруєних дітей 

Тернополяни найбільше звертаються за безоплатною правовою допомогою щодо сімейних питань

Відео Фоторепортаж
Студенти педагогічного університету влаштували флешмоб до Міжнародного дня рідної мови (фото, відео)

Тернопільська молодь може скористатись кредитами на житло

Судово-біологічна експертиза – невід’ємна частина розслідувань у кримінальних та цивільних справах

Фоторепортаж
У Чорткові відкрили фотовиставку бійця батальйону «Айдар» (фоторепортаж)

Стало відомо, що у Києві чекає на 11-х прокурорів з Тернопільщини

Сайт-клон вніс сум’яття серед церковників Тернопільщини

У Тернополі затримали серійного злодія

Фотофакт
Жителі Бережан милуються своїм містом і вдень, і вночі (фотофакт)

Тернополяни побачать екранізацію оповідання Кінга від українського режисера-студента

Відео
Тернопільським батькам радять показати дітям корисний для свідомості мультфільм (відео)

З тернопільського магазину викрали ноутбук

Знайшли водія, який збив на смерть людину і втік

Епопея із ремонтом шкільного спортзалу в Ланівцях підходить до розв’язки (фото)

Посол української кухні в світі дозволив тернополянкам не готувати вдома

Посол української кухні в світі дозволив тернополянкам не готувати вдома

Він може їсти борщ кожен день та знає сотні варіантів його приготування. А  ще представляє українську кухню у світі й ділиться тенденціями інших країн вдома. Це телеведучий кулінарного тревелу «Страва Честі» на СТБ, який навчався в кращих кулінарних школах Європи, Юрій Ковриженко. Кухар сьогодні, 13 червня, приїхав у Тернопіль і розповів під час зустрічі у Медіа-Криївці, чому дівчатам можна не готувати вдома.

– Про українську кухню у світі не знають нічого, – зізнався Юрій Ковриженко. – Тож бути таким послом нелегко. Ми презентуємо 50% традиційних страв із борщем і варениками, а 50% – це щось нове. Щодо світових тенденцій – у нас вони запізнюються або й не приживаються взагалі. Тобто якщо минулого року у світі була популярна мексиканська кухня, то в Україні вона не викликала жодного інтересу. Хоча маємо схожі страви, до прикладу, на кукурудзі та з м’ясними кульками.

Чого не вистачає українським тенденціям – це прийомів їжі поза домом. Кухар вважає, що не готувати на своїй кухні – це добре.

– Краще отримувати послуги від професіоналів, – продовжив він. – У Сингапурі уже будують нові доми із кухнями, де є лише ноші для мікрохвильовки та маленькі холодильники для напоїв. А у супермаркетах облаштовують фуд-корти з готовою їжею за доступними цінами. Я рідко готую вдома. Вважаю це роботою, і раджу отримувати їжу від професіоналів.

Улюблена страва Юрія – це борщ, а саме його версія на качці та з чорносливом. Каже, що готовий їсти його сім днів на тиждень.

– Борщ визначає нас, як націю, – звертає увагу кухар. – Ця страва поєднує солодкий, кислий, солоний смаки, що дуже подобається азіатам. Ми також по всьому світу презентуємо молекулярний борщ. А вдома я готую його на яловичині або курці.

Продукти кухар купує на ринку. За його словами, спілкування з продавчинями розкриває національну ідентичність.

– Ти бачиш на ринку, які продукти представлені, і визначаєш свої місця для покупок, – додає він. – Я також бачу, що в Україні поширюється рух здорового харчування. І це тішить, бо 2 роки тому мені важко таке уявлялось. Щодо мене – я намагався стати веганом і позитивно ставлюсь до такого способу харчування. Проте, без молочних продуктів і риби довго не витримую.

Хоча не відмовляється Юрій Ковриженко і від шкідливої їжі. Коли подорожує з командою, то завжди доповнює свій блог «True local food» про те, як спробували щось дуже місцеве і нездорове.

– У Сингапурі ми їли риб’ячі очі, у Туреччині – смажені баранячі кишки, під Каїром – смажені печінки, серця і легені овець, – ділиться він. – Ніколи не їв би собак і молочних поросят.

Новий ресторан у Тернополі, який допомагає відкрити Юрій, матиме особливу кухню. За його словами, вона буде заснована на історичних подіях.

Юрій Ковриженко нагадує, що шлях до пізнання людини й нації також лежить через шлунок. І саме через кухарів вирішувалось багато питань в історії. Тож надалі він планує представляти таким чином Україну цілому світу.

Довідково: Юрій Ковриженко навчався в кращих кулінарних школах Європи, в тому числі: Ferrandi (Париж), Ecole Ritz Escoffier (Париж), Basque Culinary Center (Сан-Себастьян) і IFSE (П’ємонт, Турин).

Регулярно представляє Україну на міжнародних конгресах, серед яких: Slow Food Terra Madre 2016 і 2018 у Турині, World Gourmet Summit 2017-2018-2019 у Сингапурі і Chefs World Summit 2017 і 2018 у Монте-Карло, спікер фестивалю Gastreet 2018, та на міжнародному кулінарному фестивалі Cuisine у Каїрі 2019 році.

У 2017 р. був нагороджений Global Chef Awards за внесок у розвиток гастрономії.

Запрошений викладач у національному Турецькому Baskent University на кафедрі гастрономії в Анкарі та Chefs Academy At-Sunrice у Сингапурі.

Також Юрій співпрацює з Міністерством закордонних справ України як посол української кухні в інших країнах світу. У Тернополі він допомагає одному ресторатору відкрити новий заклад.

Фото автора

257

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора