5 Серпня 2021, Четвер


На Тернопільщині – різкий сплеск COVID-19

Майже три десятки юнаків поповнили лави тернопільських семінаристів

Це цікаво
5 серпня в історії Тернопільщини

4 Серпня 2021, Середа


Погода
Погода у Тернополі 5 серпня

Це цікаво
На Тернопільщині назвали нове історичне джерело про битву під Збаражем 1649 року

Школярам у Тернополі із першого вересня цілком «світить» дистанційне навчання

Фоторепортаж
На мотопікнік до Тернопільщини з’їхалися байкери з України та Польщі (фото)

У Чорткові змінився тариф на вивезення сміття

На початок серпня в Тернопільській ОДА є 14 керівних вакансій

Тернопіль має на кого рівнятися

Фотофакт
Тернопільські «Красунчики дня»

Це цікаво
Випускниця тернопільського вишу здобула «бронзу» на Олімпіаді в Токіо

Аби в Тернополі продовжили курсувати тролейбуси, довелося виділити ще 8 мільйонів гривень (фото)

Фоторепортаж
Хор Чортківської лікарні взяв участь у Всеукраїнському фестивалі в Чорноморську (фото)

У Тернополі встановлять тарифи на медичні послуги

Уночі краще: чому не варто збирати черешню вдень? (Агроновини)

На Тернопільщині знайшли цікаві знахідки воєнних років

У селах Підгаєцької громади ремонтують дороги (фото)

Одне з сіл Тернопільщини атакують небезпечні слимаки

На Кременеччині відбудеться святкування на честь Почаївської ікони Божої Матері

На Тернопільщині водій іномарки заснув за кермом і врізався у вантажівку (фото)

Виставку про «художника-пілігрима віків» відкрили у Тернополі

У Тернополі назвали вулиці, де два дні не курсуватимуть тролейбуси

Копичинецька школа-гімназія виграла проєкт, за який змагалося 366 шкіл (фото)

Тернопільщину «заспокоїли»: різкого підвищення тарифів на електроенергію не буде

За спалені майже 100 сосен житель Тернопільщини заплатить «кругленьку» суму

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Будинок на Коперника (фото)

Бігунка Наталія Стребкова дякує за підтримку тернополян перед виступом на Олімпіаді

Які сфери у Тернополі фінансуватимуть додатково

Причини 5-ох ДТП встановлюють слідчі Тернопільщини (фото)

У Тернопільській області триває ремонт Дороги Єдності (фото)

На Тернопільщині застерегли від споживання небезпечної харчової добавки з Туреччини

На Кременеччині у ставку втопився 56-річний чоловік

Тернопільські поліцейські знайшли зниклу дівчину

Заліщицькі поліцейські викрили мешканця Чернівецької області у крадіжці з відпочинкового комплексу

Жителів тернопільщини запрошують взяти участь у сплаві по Дністрі

З початку року тернопільські поліцейські склали майже дві сотні адмінпротоколів за продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім (фото)

Фоторепортаж
Юний чортків’янин Едуард Петришак – призер Кубку України з картингу (фоторепоратж)

Відомий тернопільський священник став прадідусем (фото)

Оптимізація шкіл – не вирок: у Чортківській громаді вивчають варіанти покращення освіти

Правоохоронці Тернопільщини розшукали чоловіка, причетного до смерті знайомого (фото)

Анонс
Тернополянам розкажуть про особливості молодіжного законодавства

Коронавірус на Тернопільщині знову активізувався

Це цікаво
4 серпня в історії Тернопільщини

3 Серпня 2021, Вівторок


Погода
Погода у Тернополі 4 серпня

Фоторепортаж
Олеся Хмелик на майстер-класах вчить відчувати цінність старої архітектури Тернопільщини

Фоторепортаж
Фотографиня з Тернополя – учасниця проєкту про лікарів у масках та без них

Відео
Жителю Тернопільщини «світить» штраф до 170 тисяч гривень (відео)

Це цікаво
На Тернопільщині створюють оригінальні листівки

У липні в Кременці народилась сорок одна дитина

Тернополяни тепер можуть летіти прямим рейсом у Венецію

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Посол української кухні в світі дозволив тернополянкам не готувати вдома

Посол української кухні в світі дозволив тернополянкам не готувати вдома

Він може їсти борщ кожен день та знає сотні варіантів його приготування. А  ще представляє українську кухню у світі й ділиться тенденціями інших країн вдома. Це телеведучий кулінарного тревелу «Страва Честі» на СТБ, який навчався в кращих кулінарних школах Європи, Юрій Ковриженко. Кухар сьогодні, 13 червня, приїхав у Тернопіль і розповів під час зустрічі у Медіа-Криївці, чому дівчатам можна не готувати вдома.

– Про українську кухню у світі не знають нічого, – зізнався Юрій Ковриженко. – Тож бути таким послом нелегко. Ми презентуємо 50% традиційних страв із борщем і варениками, а 50% – це щось нове. Щодо світових тенденцій – у нас вони запізнюються або й не приживаються взагалі. Тобто якщо минулого року у світі була популярна мексиканська кухня, то в Україні вона не викликала жодного інтересу. Хоча маємо схожі страви, до прикладу, на кукурудзі та з м’ясними кульками.

Чого не вистачає українським тенденціям – це прийомів їжі поза домом. Кухар вважає, що не готувати на своїй кухні – це добре.

– Краще отримувати послуги від професіоналів, – продовжив він. – У Сингапурі уже будують нові доми із кухнями, де є лише ноші для мікрохвильовки та маленькі холодильники для напоїв. А у супермаркетах облаштовують фуд-корти з готовою їжею за доступними цінами. Я рідко готую вдома. Вважаю це роботою, і раджу отримувати їжу від професіоналів.

Улюблена страва Юрія – це борщ, а саме його версія на качці та з чорносливом. Каже, що готовий їсти його сім днів на тиждень.

– Борщ визначає нас, як націю, – звертає увагу кухар. – Ця страва поєднує солодкий, кислий, солоний смаки, що дуже подобається азіатам. Ми також по всьому світу презентуємо молекулярний борщ. А вдома я готую його на яловичині або курці.

Продукти кухар купує на ринку. За його словами, спілкування з продавчинями розкриває національну ідентичність.

– Ти бачиш на ринку, які продукти представлені, і визначаєш свої місця для покупок, – додає він. – Я також бачу, що в Україні поширюється рух здорового харчування. І це тішить, бо 2 роки тому мені важко таке уявлялось. Щодо мене – я намагався стати веганом і позитивно ставлюсь до такого способу харчування. Проте, без молочних продуктів і риби довго не витримую.

Хоча не відмовляється Юрій Ковриженко і від шкідливої їжі. Коли подорожує з командою, то завжди доповнює свій блог «True local food» про те, як спробували щось дуже місцеве і нездорове.

– У Сингапурі ми їли риб’ячі очі, у Туреччині – смажені баранячі кишки, під Каїром – смажені печінки, серця і легені овець, – ділиться він. – Ніколи не їв би собак і молочних поросят.

Новий ресторан у Тернополі, який допомагає відкрити Юрій, матиме особливу кухню. За його словами, вона буде заснована на історичних подіях.

Юрій Ковриженко нагадує, що шлях до пізнання людини й нації також лежить через шлунок. І саме через кухарів вирішувалось багато питань в історії. Тож надалі він планує представляти таким чином Україну цілому світу.

Довідково: Юрій Ковриженко навчався в кращих кулінарних школах Європи, в тому числі: Ferrandi (Париж), Ecole Ritz Escoffier (Париж), Basque Culinary Center (Сан-Себастьян) і IFSE (П’ємонт, Турин).

Регулярно представляє Україну на міжнародних конгресах, серед яких: Slow Food Terra Madre 2016 і 2018 у Турині, World Gourmet Summit 2017-2018-2019 у Сингапурі і Chefs World Summit 2017 і 2018 у Монте-Карло, спікер фестивалю Gastreet 2018, та на міжнародному кулінарному фестивалі Cuisine у Каїрі 2019 році.

У 2017 р. був нагороджений Global Chef Awards за внесок у розвиток гастрономії.

Запрошений викладач у національному Турецькому Baskent University на кафедрі гастрономії в Анкарі та Chefs Academy At-Sunrice у Сингапурі.

Також Юрій співпрацює з Міністерством закордонних справ України як посол української кухні в інших країнах світу. У Тернополі він допомагає одному ресторатору відкрити новий заклад.

Фото автора

263

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора