Орест Сарматський

В Україні будуть виробляти американські біопрепарати для захисту рослин (Агроновини)

2001 (Copy)

Виробник засобів захисту рослин (ЗЗР) компанія TerraMax (США) розглядає можливість запуску виробництва біопрепаратів із захисту рослин в Україні у 2020 р. Повідомляє ukranews.com.

- Якщо ми домовимося, знайдемо загальну формулу виробництва та продажу в Україні, то в наступному році можемо почати, — розповів генеральний директор представництва «Террамакс Україна» (Київ) Юрій Гоголь.

У свою чергу керуючий директор з виробництва і технологій TerraMax Том Пропер підтвердив обговорення цієї ідеї, але, за його словами, єдиного готового рішення ще немає.

За словами Юріія Гоголя, плани про виробництво добрив на території України у компанії з’явилися ще на початку 2019 р., оскільки аграрії зацікавлені у своєчасній доставці свіжого продукту, що є складним при перевезенні з США.

- Це пов'язано з тим, що Америка далеко і доставка проходить дуже довго, ми не можемо заздалегідь це завести... Корабель йде 2 місяці, тому ми завжди привозимо (добрива) впритул, – прокоментував він.

Йдеться про виробництво інокулянтів, в основі яких використовуються азоспіріли — природні мікроорганізми, які сприяють зростанню рослин і працюють як фіксатор азоту, тобто збирають азот з повітря і ґрунту та доставляють його в кореневу систему.

Наразі компанія сертифікувала в Україні на 10 років інокулянти для сої та пшениці (по 2 препарати — рідкий і сухий), також ведуться лабораторні випробування на кукурудзі.

В Україні вкрай низька завантаженість м’ясопереробки

2801
2801

В Україні достатньо невикористаних потужностей для виробництва м’яса і м’ясних продуктів як для внутрішнього, так і для зовнішнього ринків.

Завантаженість українських м’ясопереробних підприємств у 2018 році була на рівні всього 68% для переробки свинини, 30% — для яловичини і 37% — для готової продукції.

Про це у Facebook повідомив керівник Асоціації «М'ясної галузі» України Віталій Павлівський. Такі дані були оприлюднені після опитування учасників цього об’єднання.

Наразі в Асоціації «М'ясної галузі» повідомляють, що після травневого періоду зниження ціни на живець свиней Україні демонструють висхідний рух. Робоча ціна живця 23 тижня піднялась на 4,5 грн до ціни попереднього та склала 43,53 грн/кг.

На думку учасників Асоціації, продовжить рухатись вгору — прогнозований інтервал 24 тижня складає 44,0-49,50 грн/кг. Асоціація «Свинарі України» повідомляє про середню робочу вартість 23 тижня на рівні 43,83 грн/кг.

Вибір читачів за тиждень

Відео