Чому тривожаться фермери та як покращити врожай, розповідали на форумі «Нове Зернятко-2019»

Під час форуму аграрних інновацій «Нове зернятко-2019», що стартував сьогодні у Настасові, аграрії розповіли про секрети успіху та досвід, який здобули протягом року.

Представники компаній, які засіяли поля озимими культурами, поділились новинками, які допоможуть покращити врожай. Кореспондент «Терену» поспілкувався з представником компанії «Лімагрейн», який поділився досвідом.

– Цього року наша компанія запускає на ринок сорт ріпаків, які мають генетичну стійкість до вірусу жовтої мозаїки турневсу, – розповів Микола Романченко, начальник сектору центрально західного регіону комерційного департаменту «Лімагрейн Україна». – За даними моніторингу, в західних регіонах 60-70% площ було з ознаками ураження цим вірусом. Наша новинка допоможе зберегти потенційний урожай.

Компанія представила також вісім сортів пшениці, серед яких є такі, які вперше забезпечили фермерам стабільно 10 тон врожаю. Проте через цьогорічну велику врожайність пшениці фермери тривожаться.

– Коли очікується велика врожайність, якість як правило знижується. Якісних пшениць цього року може бути значно менше, як у минулі роки. Зараз фермери тривожаться, що може не бути тої ціни за пшеницю, яка б їх влаштовувала. Цього року будуть в пріоритеті якісні пшениці третього та другого класу, – додає Микола Романченко.

Представник компанії також анонсував вигідну акцію. Хто купить більше ніж 20 мішків насіння ріпака – отримає в подарунок 100 кг пшениці, якщо 30 мішків – 150 кг пшениці і далі по наростаючій.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео