Віра Олександрович

Усіх медиків і ветеранів війни на Тернопільщині застрахують (фото)

Депутати

Зміни до «Програми підвищення рівня соціальних гарантій серед працівників бюджетної сфери і соціально незахищених верств населення» внесли на сесії Тернопільської обласної ради, що відбулася 25 червня.

Нагадаємо, політики встигли того дня розглянути чимало пунктів порядку денного (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Хоча засідання відбувалося у непристосованому приміщенні, у залі на 5-му поверсі будівлі облради, працювати там було зручніше, ніж під час інших виїзних засідань. По-перше, у кімнаті вже працював кондиціонер. По-друге, відбувалася пряма трансляція засідання. По-третє, усі гості могли стежити за подіями на екрані, який виставили просто у коридор. Тому натовпу у залі засідань уникнули, а обстановка врешті була робочою і доволі комфортною.

- Йдеться про розмір страхового внеску, - пояснює голова облради Віктор Овчарук. – Спочатку, за розрахунками, внесок мав бути 300 грн. Ми були готові виділяти по 150 грн, а решту людина мала платити сама. Після перерахунків виявилося, що вистачить і 150 грн. Ось тому треба внести зміни у Програму.

Із повним текстом цього документу, можна ознайомитися ТУТ. Зокрема, у розділі «Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблем, обсягів і джерел фінансування, строки та етапи виконання програми» п. 1 та 2 тепер виклали в такій редакції: 1. Загальна кількість працівників медичної галузі, які працюють у сфері медицини і підпорядковані обласній раді, становить 8 467 осіб. Страхуванню підлягають усі працівники, які виявили бажання взяти участь у пілотному проекті.

Президія
Президія

Оптимальною є програма страхування із розміром страхового платежу в розмірі 150 грн на 1 особу щомісяця. При оплаті 100% страхового платежу (150 грн на місяць за 1 застраховану особу) за рахунок коштів обласного бюджету і страхування 100% працівників необхідний обсяг фінансування становить 1 270 050 грн/місяць.

Оплата 100% страхового платежу за рахунок обласного бюджету буде здійснюватися шляхом відповідної заяви і сплатою податку на доходи фізосіб із суми страхового платежу, що сплачується за рахунок бюджетних коштів (18%). Оплата податку на доходи фізосіб здійснюється у місцеві бюджети, що призведе до повернення коштів у казну.

Кожен працівник у подальшому, за власним бажанням, може здійснити відрахування на користь страхової компанії в розмірі 150 грн для покращення умов страхування (усунення лімітів та обмежень в програмі страхування та збільшення страхової суми).

Пропонується визначити, що страхувальниками виступатимуть безпосередньо роботодавці – медичні установи обласного підпорядкування, яким будуть передані цільові кошти Програми. При цьому у колективну угоду нині необхідно включити умови щодо зобов'язань організації роботодавців забезпечити медичне страхування своїх працівників.

Вибір страхової організації за пілотним проектом повинен бути здійснений на конкурсній (тендерній) основі з подальшим контролем із боку органів влади за дотриманням страховою компанією умов договору страхування.

Депутати3
Депутати3

2. Загальна кількість осіб, яким надаються пільги відповідно до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», становить 5 413 осіб. Страхуванню підлягають усі особи, які виявили бажання взяти участь у пілотному проекті.

Оптимальною є програма страхування із розміром страхового платежу в розмірі 150 грн на 1 особу щомісяця. При оплаті 100% страхового платежу (150 грн на місяць за 1 застраховану особу) за рахунок коштів обласного бюджету і страхування 100% осіб необхідний обсяг фінансування становить 811 950 гр/місяць.

Кожна особа в подальшому, за власним бажанням, може здійснити відрахування на користь страхової компанії в розмірі 150 грн для покращення умов страхування (усунення лімітів та обмежень в програмі страхування та збільшення страхової суми)».

Отже, загальна річна потреба вказаної Програми у фінансуванні тепер становить 24 млн 984 тис. грн. І депутати на це «дали добро».

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео