Дарія Шевченко

Уляна Супрун спростувала найвідоміші застереження лікарів

66690472_2387469908204229_7835459303682080768_n

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook написала пост, у якому розповіла про проведені протягом кількох років дослідження, які спростовують найвідоміші застереження лікарів та навела відносно цього декілька власних прикладів.

  1. Часто медики говорили, що добавки омега знижують ризик появи серцево-судинних захворювань. Дослідження це заперечує, оскільки люди, які вживають цей препарат, мають дійсно нижчий ризик проблем із серцем, проте, це не зменшує ризик захворюваності . омега-3 радять вживати особам, які страждають від артритів.
  2. Коли в дитини діагностують астму, лікарі кажуть, що батькам потрібно ретельно очистити житло від будь-яких подразників, що можуть спровокувати напад хвороби. Знову ж таки дослідження це твердження спростовує : ранній контакт дитини з різноманітними антигенами захищає від розвитку астми.
  3. Програми, які рахують кроки і калорії впливають на схуднення. Це неправда. Людина, яка використовує традиційні засоби для втрати зайвої ваги швидше схудне, ніж та, яка використовувала свій гаджет.
  4. Препарати на основі гінкго-білоба захищають від погіршення пам’яті чи деменції. Велике федеральне дослідження у США довело, що добавка абсолютно неефективна для цього. Попри це, досі її продажі сягають сотень мільйонів доларів лише у США.
  5. У випадку пошкодження суглобового хряща необхідно робити операцію. Проте, у багатьох ситуаціях можна обійтись фізіотерапією.

Детальніше про дослідження можна прочитати ТУТ.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео