Дарія Шевченко

На Тернопільщині з’явилась ще одна фігура Христа Спасителя (відео)

DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Чергову фігуру Христа Спасителя встановили у Зборові 12 липня, на свято Петра і Павла. Це вже 4- та статуя, яку компанія «Агропродсервіс» приносить в подарунок громаді за спільну працю і довіру протягом ось уже 20-ти років.

Символічним є те, що фігуру встановили перед меморіалом Героїв Небесної Сотні. На освяченні монументу були присутні священики, зборівчани та представники компанії «Агропродсервіс».

- Впродовж тих 20-ти років воно не просто все так відбувалося. Все, що ми робимо, ми робимо з благословення Господнього. І тому на знак пошани, на знак дяки Господньої за те, що ми зуміли тут, в себе на Україні, створити 2500 робочих місць, які в нас є на сьогоднішній день, даруємо громаді, Зборівському деканату цю прекрасну фігуру Ісуса Христа. Віримо, що вона стане на захист нам, на захист українцям, на захист тим людям, які хочуть тут працювати. Це надзвичайно важливо для кожного з нас, - розповідає засновник компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

Отець Віталій наголосив на духовній цінності пам’ятного знака.

- Христос іде попереду, Христос – це той, хто віддав життя. Поза ним, як герої, слідують воїни Небесної Сотні. Тому значення сьогоднішньої події , освячення статуї Ісуса Христа і пам’ятної стіни Героям Небесної Сотні – це нам заклик дарувати життя одне одному, - каже отець Віталій.

Священики провели панахиду за загиблими, після чого меценати та представники місцевої влади запалили свічки на знак пам’яті про наших захисників.

Мешканці поділились враженнями про дану подію.

- Дуже чудова окраса для нашого міста, захист для нього і завжди той, хто проходитиме повз, буде дивитися на Христа і наслідуватиме його, - розповідає жителька Зборова Світлана.

- Ця статуя буде символом памяті про тих людей, які віддали своє життя за нас. Це дуже добре для Зборова, добре для цієї громади, для всіх людей, які будуть проходити і віддавати шану Христу і разом з тим молодим людям, які віддали своє життя за інших, - ділиться мешканка Ольга.

Під завершення заходу, церковний хор виконав кілька духовних композицій.

Нагадуємо, 7 липня у Бережанах освятили статую Івана Хрестителя.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wauvo-qdyRo[/embed]

Фото, відео Петра ЛЯЩИНСЬКОГО

Вибір читачів за тиждень

Відео