Віра Олександрович

Для студентів і учнів у Тернополі підготували осінній сюрприз (фото, відео)

Учні й студенти у Тернополі із початку нового навчального року, тобто 1 вересня їздитимуть у міському громадському транспорті безкоштовно. Втім, це стане можливим за однієї умови.

Інформацію про це оприлюднив на сесії 24 липня особисто міський голова Сергій Надал. Про те, що також відбувалося під час засідання, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Президія
Президія

Для учнів та студентів, які мають соціальну «картку тернополянина», проїзд у тролейбусах і комунальних автобусах міста незабаром стане безкоштовним. Проте - лише у навчальний період. Про це стало відомо, коли на сесії доповідала заступник начальника міського фінансового управління Віталіна Атенчук. Нагадаємо, йшлося про внесення змін до міського кошторису на 2019 р. Оскільки бюджет вдалося перевиконати, то зайві гроші розподілили на нагальні потреби громади.

- Скажіть про те, що за бюджетні кошти ми запроваджуємо безкоштовний проїзд для учнів і студентів, - вирішив доповнити доповідь чиновниці міський голова. – Ця новація почне діяти із 1 вересня. Причому її дія розповсюджуватиметься і на вихідні, але тільки у навчальний період.

Проте він не уточнив, що скористатися таким правом зможуть лише ті, хто є власником учнівської/студентської «карти тернополянина».

Сесія3
Сесія3

- Усі учні та студенти міста, які мають «картку тернополянина», зможуть безкоштовно їздити у міських тролейбусах і комунальних автобусах, - уточнили згодом у прес-службі мерії. - Їм необхідно буде лише пред’явити відповідну карту і отримати квиток.

Якщо хтось досі такої карти не має, то може встигнути її виготовити у Центрі адміністративних послуг, що на вул. Острозького, 6, а також у ТОВ «Системний зв'язок», що на вул. Чорновола, 1. Вартість - 65 грн.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео