Оксана Бучко

На Тернопільщині на фестивалі громад нагородять кращі ОТГ

26d92db88eaa313ab71440984f9f8049

Фестиваль громад Тернопільщини #РАЗОМ DOBRE відбудеться в Теребовлі, що на Тернопільщині, 15 вересня. На місцевому стадіоні об 11:00 зберуться представники 18 об’єднаних територіальних громад Тернопільської області – партнерів програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Традицію проведення Фестивалю об’єднаних громад Тернопільщини започаткував Західноукраїнський ресурсний центр продовжує у вересні 2018 року. Цьогорічний захід покликаний об’єднати ОТГ, що беруть активну участь у програмі DOBRE, з метою представлення кращих практик залучення громадян до прийняття рішень, активізації молоді, спільних ініціатив влади і громадськості на користь громади, заходів для підвищення доброчесності і прозорості урядування.

Упродовж програми фестивалю кожна з 18 ОТГ продемонструє досягнення у контексті впровадження інструментів участі жителів для розвитку сіл та міст. Під час обговорень учасники поділяться складними сторонами організації роботи місцевого самоврядування, втілення інфраструктурних проектів, співпраці із партнерами, фінансових труднощів та інших викликів в реалізації завдань, а також запропонують власні рецепти виходу.

Також на фестивалі нагородять ОТГ-переможниць конкурсу «Громада участі» на найкраще використання механізмів участі громадян у місцевому врядуванні в Тернопільській області, а також нагородження за досягнення в рамках реалізації компоненту залучення громадськості.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) - це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео