Тернополян попереджають про небезпечність вуличної їжі

2

Жителі Тернопільщини повинні пам'ятати, що їжа, яку вони купують, не завжди є безпечною і може викликати захворювання.

Одна із найпопулярніших страв швидкого приготування – шаурма. Вона не складна в приготуванні, ситна, на вигляд - це лаваш, в якому міститься начинка із дрібно нарізаного м'яса, овочів зі спеціями та соусом.

Про шкоду фаст-фуду для організму чули майже всі, але не кожен ставиться до цього із розумінням та не зауважує, що такі перекуси можуть викликати розлади шлунково-кишкового тракту, провокувати гострі кишкові інфекції. Куштуючи їжу в незнайомому місці на вулиці ми часто ризикуємо. Покупець не може бути впевненим в тому, яке м'ясо використовували для приготування, чи підтверджена його якість відповідними документами.

Окрім того важливо те, в якому місці готується їжа, оскільки кіоски-причепи, в яких зазвичай реалізовують їжу швидкого харчування, не підключені до мереж водопостачання, каналізації, а для приготування це важливо. У таких приміщеннях може бути недостатня кількість холодильного обладнання, можуть не дотримуватися умов миття обладнання, інвентарю, правил особистої гігієни та проходження медогляду працівниками.

Нагадаємо, при недотриманні температурного режиму, товарного сусідства при зберіганні готових та сирих продуктів, вони можуть заражатися небезпечними мікроорганізмами.

Аби убезпечити себе від проникнення в організм небезпечних бактерій, на сайті Тернопільського обласного лабораторного центру радять не купувати харчові продукти в місцях стихійної торгівлі, при купівлі звертати увагу на умови виготовлення і реалізації страв, цікавитися кінцевим терміном придатності, читати етикетку.

А при появі ознак кишкових інфекцій негайно звернутися до лікаря, аби поставити правильний діагноз і отримати кваліфіковану допомогу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео