Депутати Чортківщини виступили проти «формули Штайнмаєра»

2398029

10 жовтня під час засідання позачергової ХХІІ сесії Чортківської районної ради депутати, вслід за багатьма міськими, районними та обласними радами України виступили проти продажу землі та відведення Збройних Сил України з лінії фронту, а також введення так званої формули Штайнмаєра. 

Зокрема, депутати Чортківської райради прийняли наступні звернення:

1. Про підтримку звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України, Верховної ради України щодо продовження до 2025 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

2. Про підтримку звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Зеленського В.О., Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо неприйняття нової редакції Закону України про особливий статус Донбасу, так званої «формули Штайнмаєра».

3. Про підтримку звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Зеленського В.О., Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Служби безпеки України з приводу неприпустимості відведення сил і засобів Збройних Сил України, інших утворень відповідно до законів України військових правоохоронних формувань спеціального призначення, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, розвідувальних органів України, від меж тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, раніше схожі звернення приймали депутати деяких міських, районних та обласних рад у Львівській, Херсонській, Рівненській, Хмельницькій та інших областях.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео