У тернопільському Сквері Волонтерів осв`ятили стелу пам’яті та поділилися спогадами про героя (фото, відео)

74984682_953609001689363_4807039315940999168_n

Сьогодні, 20 жовтня, у тернопільському Сквері Волонтерів пам`яті Віктора Гурняка зібрались друзі, знайомі та родичі героя, щоб долучитись до відкриття пам`ятної стели та фотовиставки «Життєпис Віктора Гурняка у світлинах».

Усі небайдужі тернополяни долучились до збору коштів на виготовлення стели у Сквері Волонтерів пам`яті Віктора Гурняка. Символічно, що 19 жовтня виповнилось 5 років з дня загибелі героя, який загинув під час вивезення пораненого бійця в зоні АТО. На стелі вирізані назва,силуети волонтера та воїна у повний зріст. Ідею для створення взяли з реальної фотографії.

Усі присутні долучились до спільної молитви в пам`ять про Віктора Гурняка, а представники духовенства освятили стелу.

- Сьогодні ми згадуємо про Віктора, як про дуже життєрадісну та енергійну людину. Він від малих літ прагнув кращих ідеалів і сам всього старався досягнути. Властиво і за це віддав своє життя, бо відчував себе правдивим патріотом. На цьому місці ми віддаємо невеличку лепту нашої шани на честь великого подвигу, який він звершив.Нехай пам`ять про героїв і саме такі стели будуть для нас свого роду наріжним каменем і каменем спотикання доброї згадки. Ми платимо надто дорогу ціну за кожен день, хвилину, яку ми маємо щодня, тому що ми живі, а їх вже немає. Вони живі лише у наших серцях  і у наших спогадах, - додає представник духовенства.

Нагадаємо, Віктор Гурняк – волонтер, пластун, фотокореспондент та доброволець, боєць батальйону «Айдар».

Детальніше про фотовиставку «Життєпис Віктора Гурняка у світлинах» читайте на «Терен»  згодом.

Фото та відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео