Віра Олександрович

Усі важливі справи у Тернополі традиційно відклали на п’ятницю (фото)

Орієнтовний порядок денний 39-ї сесії Тернопільської міської ради оприлюднили сьогодні, 21 жовтня.

Нагадаємо, засідання міський голова Сергій Надал розпорядився скликати у пятницю, 25 числа. Зібратися політики мають о 9:00 на вул. Листопадовій. Усього їм запропонують розглянути понад 190 питань. Причому не один десяток пунктів може з’явитися у переліку «з голосу». Тепер це уже стало традицією. Закриють сесію традиційним пунктом «Різне». Тоді зможуть виступити з трибуни і звернутися до депутатів усі охочі.

Отже, серед найцікавішого на цьому засіданні буде таке: - Про виконання бюджету міста Тернополя (громади) за 9 місяців 2019 року; - Про внесення змін до рішення міської ради від 19.12.2018 р. №7/31/14 «Про бюджет м. Тернополя (громади) на 2019 рік»; - Про внесення змін до рішення міської ради від 06.06.2019р. № 7/35/5 «Про місцеві податки і збори Тернопільської міської територіальної громади».

Доповідати усіх цих питань буде Надія Кучер – начальник міського управління фінансів. Робити це буде саме вона, бо фінансовий заступник мера Вікторія Остапчук, хоча її прізвище і вказане на сайті мерії, кілька тижнів тому пішла у декретну відпустку. Більше того, за конфіденційною інформацією, вона нині перебуває за кордоном.

Окрім того, депутати повинні розглянути такі питання:

- Про затвердження Положення про Премію імені Володимира Лучаківського; - Про надання згоди на прийняття квартири до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади; - Про встановлення коефіцієнта; - Про внесення змін до Статуту Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола і викладення його у новій редакції тощо.

Традиційно після цих 10-ти пунктів, що стосуватимуться інтересів усієї громади, політики перейдуть до земельних питань. Більшість із них – індивідуальні, тобто передбачають видачу різних дозволів на землю для жителів Тернополя і сіл, які із ним об’єдналися у громаду. Втім, будуть і винятки, наприклад:

- Про надання дозволу на поділ земельної ділянки за адресою вул. Київська – Генерала М. Тарнавського, наданої в користування товариству з обмеженою відповідальністю «Тернопільбуд»; - Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою вул. Глибока Долина, 53 ОСББ «Над ставом-Тернопіль»; - Про погодження питання надання земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності Релігійній організації «Парафія Різдва Івана Хрестителя» Тернопіль Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія УГКЦ» тощо.

До речі, «Терен» докладно писав про деякі питання, що можуть потрапити на розгляд депутатів - читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео