У Кременці назріла техногенна проблема, люди просять про допомогу (фото, відео)

кременчанка

Проблема техногенного характеру уже давно назріла у Кременці. Мешканці однієї з вулиць скаржаться на наслідки роботи одного з підприємств, яке займається сушкою зерна. Проблеми зі здоров’ям – головний біль, першіння у горлі, кашель пов’язують саме з діяльністю ПП «Кременчанка».

Днями цю проблему порушив депутат Тернопільської міської ради Віктор Генсерук, який родом із Кременця. Він приїхав навідати батьків і на собі відчув негативний вплив підприємства. Також до нього звернулися мешканці вулиці із проханням допомогти розв'язати проблему.

- Вулиця Березина – моя рідна вулиця, де пройшли дитячі та юнацькі роки. Приїхавши до батьків, побачив велику проблему, з якою зіштовхнулися кременчани. На місці колишньої меблевої фабрики зараз працює ПП «Кременчанка», яке займається сушенням та імпортом зерна. З одного боку, це добре, адже люди забезпечені роботою. З іншого боку, є велика проблема – елеватор не обладнаний жодними фільтрами. Відходи виробництва літають по всій вулиці та осідають на подвір’ях кременчан. Також виробництво негативно впливає на здоров’я мешканців вулиці, – каже Віктор Генсерук.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«254310,254311»]

Неодноразово кременчани зверталися й до Кременцької міської ради та до вуличного депутата. Проте, проблема ускладнена тим, що хоча й адреса підприємства м. Кременець, вул. Березина, земельна ділянка, де воно розташоване, належить Білокриницькій сільській раді. Тож, очевидно, розібратися у ситуація і домогтися конкретних результатів буде непросто.

Фото та відео Віктора Генсерука

Вибір читачів за тиждень

Відео