Орест Сарматський

В Україні зібрали перший врожай бананів (Агроновини)

0401 (Copy)

У Чорноліському лісовому господарстві, що в Знам’янськму районі, вже чотири роки вирощують банани. Нещодавно тут зібрали перший в цьому році врожай.

Про це пише «Агро-Центр» з посиланням на «UA: Кропивницький».

Інженерка лісового господарства Олена Кирпа розповідає, що вирощують тут банани не для прибутку. Ними пригощають гостей.

Сьогодні у теплиці росте 15 бананових рослин. Гроно бананів називається банча, з кожної такої банчі збирають до 20 бананів.

– Коли бананчик дозріває він тихенько відпадає від рослинки і виходить такий відокремлений фрукт.  

Олена розповіла, що смак таких бананів солодший, ніж у тих, що ми купуємо в магазинах. Це тому, що тут плоди визрівають на рослині.

Для того, аби банани визріли смачними та солодкими, потрібне сонце і вологість. Нині у господарстві достигають чотири банші. Процес цвітіння та плодоношення тут постійний.

Проте Олена відзначила, що у цьому році врожай менший, ніж торік. Це тому, що плантація дуже загущена.

На Хмельниччині невідомі отруїли більше сотні корів

На Хмельниччині за добу на одній фермі загинула сотня корів. Експерти встановили, що худобу отруїли отрутою забороненою в Україні, пише «Агро-Центр».

Очевидці розповідають, що картина була жахлива: худоба помирала довго та в муках. Допомога ветеринарів відчутного полегшення не давала. Свідки кажуть: тварини помирали довго і в страшних муках, а будь-яка ветеринарна допомога приносила лише тимчасове полегшення.

Поки не зрозуміло хто і навіщо це зробив. Та найбільше люди побоюються, аби отруйне м’ясо не потрапило на стіл.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео