Байковецька громада отримала подяку за впровадження комплексної гендерної політики

4911724551c0c4989ed148c1bab5a7e4

Цього тижня, 6 листопада,  у Києві відбувся семінар з питань Інституціоналізації політики гендерної рівності в громадах для представників громад-партнерів програми DOBRE, розроблений Національним Демократичним Інститутом. Директорка Територіального центру соціального обслуговування(надання соціальних послуг) Байковецької сільської ради взяла участь у дискусійній панелі «Досвід застосування Інструментарію в Україні».

Під час його проведення учасники мали змогу обмінятись напрацюваннями в сфері гендерної рівності та обговорили моделі її інституціоналізації на рівні громад. Також визначили напрямки допомоги, яку надаватиме Національний Демократичний Інститут громадам-партнерам програми DOBRE.

А у четвер, 7 листопада, відбулася презентація Інструментарію гендерної рівності. Слід відзначити, що питання просування гендерної рівності, як важливого компоненту розвитку територіальних громад висвітлювали Дмитро Микиша, народний депутат України, Юлія Єсмуханова, заступниця керівника програми DOBRE, Ієн Вудвард, директор Національного Демократичного Інституту в Україні.

Олена Єна, директорка програми «Жінки-лідерки» (НДІ) ознайомила присутніх з Європейською хартією рівності жінок і чоловіків на місцевому рівні та з інструментарієм оцінки й розвитку стану гендерної рівності на місцевому рівні.

Присутнім також було презентовано посібник НДІ з питань гендерно орієнтованого бюджетування.До того ж, директор НДІ в Україні Ієн Вудвард висловив письмову подяку сільському голові Анатолію Кулику за спільну роботу в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)» та впровадження комплексної гендерної політики в громаді, пишуть на сайті Байковецької громади.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео