Орест Сарматський

Фермер поверне державі 400 га с/г землі (Агроновини)

2501 (Copy)

Прокуратура Волинської області звернулася до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Поворської сільської ради Ковельського району до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Заповіт», аби, розірвавши договір оренди землі, повернути державі земельну ділянку площею понад 400 га. 

Повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

– Прокурори з'ясували, що договір оренди земельної ділянки, яка розташована за межами населених пунктів Поворської сільської ради, було укладено на підставі розпорядження Ковельської районної державної адміністрації від 13 липня 2017 р.  До жовтня 2019 р. орендар уже заборгував місцевому бюджету понад 210 тис. грн за оренду цієї землі, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сільрада, інтересам якої такими діями підприємства завдано значної шкоди, неодноразово зверталася до нього із вимогами про погашення заборгованості, проте сільськогосподарське товариство ці вимоги ігнорувало. В ситуацію втрутилася прокуратура.

У суді прокурори вимагатимуть розірвання договору оренди задля повернення земельної ділянки державі. Заборгованість зі сплати орендної плати з підприємства уже стягнуто.

2502 (Copy)
2502 (Copy)

В Україні подорожчали імпортні огірки

На поточному тижні ціни на імпортні огірки в Україні знову продовжували підвищуватися. Повідомляє EastFruit.

Так, наразі оптові партії огірків турецького виробництва надходять у продаж за ціною 35-43 грн/кг ($1,45-1,78/кг), що в середньому на 19% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому активні закупівлі в основному ведуть роздрібні мережі, в той час як попит з боку невеликих компаній залишається мінімальним.

Такий ціновий тренд трейдери пов'язують насамперед з подорожчанням тепличного огірка в Туреччині, яка наразі виступає фактично єдиним постачальником цієї продукції на український ринок. Також, варто відзначити, що більшість українських комбінатів вже завершили реалізацію тепличного огірка попереднього обороту.

В результаті, ціни на імпортний огірок в Україні вже в середньому на 15% вище, ніж в аналогічний минулорічний період.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео