Водіям Тернопільщини нагадують правила безпечних поїздок за несприятливих умов

1

Водіїв Тернопільщини попереджають про погіршення погоди та обережність на дорогах. Ускладнення погодних умов може бути небезпечним.

Саме тому кермувальникам слід дотримуватися правил дорожнього руху та бути уважними. За можливості слід утриматися від довгих поїздок автомобілем. Але якщо це не можливо, необхідно пам’ятати важливі правила: дотримуватися безпечного швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрів, знижувати швидкість при наближенні до пішохідних переходів та поблизу дитячих закладів.

Варто користуватися протитуманними ліхтарями, або зупинитися біля найближчого місяця відпочинку чи дорожнього сервісу, щоб перечекати негоду. Окрім того при зупинках варто вмикати аварійну світлову сигналізацію.

При поїздках користуватися засобами пасивної безпеки для дітей та дорослих. Обережно рухатися на мостах, естакадах, підйомах та спусках. Якщо ви втрапили у скрутне становище під час негоди телефонуйте на лінію 102 або повідомляйте аварійні служби та Укравтодор +380 (44) 287 11 40, попереджають на сайті Патрульної поліції Тернопільської області. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео