Віра Олександрович

Реформа: Тернопільська митниця «втратила» свій пост у Чорткові

Тернопільську митницю реорганізували. При цьому пост «Чортків» наш край «втратив», адже його передали Буковинській митниці.

Як повідомили у Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС), нещодавно у Кабміні затвердили регіональну структуру Державної митної служби України (ДМС), скоротивши кількість митниць із 26 до 16-ти. Відтак, постановою Кабміну від 02.10.2019 р. за №858 «Про утворення територіальних органів Державної митної служби» нашу митницю реорганізували, приєднавши її до Галицької митниці Державної митної служби України.

- Інформацію про реорганізацію Тернопільської митниці ДФС внесли до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань ще 27 листопада 2019 року, - уточнюють на митниці.

Тож у Тернополі тепер функціонуватиме лише митний пост «Тернопіль» Галицької митниці Держмитслужби. Натомість митний пост «Чортків» буде вже у складі Буковинської митниці Держмитслужби.

Нагадаємо, окремий митний пост, що раніше діяв у Збаражі, ліквідували уже давно. Тепер дійшла черга до скорочення митниць. Це необхідно для економії адміністративних витрат, знищення корупції на місцях і логістичної оптимізації, написав голова Державної митної служби Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook.

До слова, Тернопільська митниця ДФС продовжує здійснювати свої повноваження до передачі їх Галицькій митниці Держмитслужби. Керівництво наразі не змінилося. Варто також додати, що Тернопільщина вже втратила місцеві управління Нацбанку та юстиції.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео