Орест Сарматський

На Тернопільщині назвали формулу успішного місцевого самоврядування

decentralisation-3-01-e1484578741938-300x242 (Copy)

Круглий стіл «Молодь, влада, громада: формула успішного місцевого самоврядування» відбувся у Вишнівецькій ОТГ.

За підтримки Тернопільського офісу з розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» у Вишнівецькій ОТГ відбувся круглий стіл «Молодь, влада, громада: формула успішного місцевого самоврядування».

Як повідомляє Тернопільський ЦРМС, на зустрічі були присутні лідери учнівського самоврядування, керівництво громади, представники ЗМІ та громадськості.

– Для нас важливо не просто створити молодіжну раду на папері, а отримати повноцінний консультативно-дорадчий орган при виконавчому комітеті, завдяки якому вдасться ефективно розвивати та реалізовувати молодіжну політику в громаді. Молоді люди повинні розуміти, що без їхньої самовіддачі та ентузіазму не вдасться реалізувати жодного проєкту. Молодіжна рада – це «голос» молоді, але результати її діяльності залежать тільки від самих учасників, – вважає учасниця «круглого столу» начальник відділу освіти, культури молоді та спорту Вишнівецької ОТГ Марія Погранична, начальник відділу освіти, культури молоді та спорту Вишнівецької ОТГ.

– Нині в області діє 12 молодіжних рад в об’єднаних територіальних громадах. Керівництво ОТГ розуміє, що молодь - це каталізатор змін, тому й робиться ставка на розвитку молодіжної політики. Все більше громад звертаються з проханням допомогти з створенням молодіжної ради. Така позитивна динаміка радує. Сподіваємося, що невдовзі в громадах Тернопільської області запрацює ще три молодіжні ради. Є всі підстави говорити, що у Вишнівецькій ОТГ такий орган може з'явитися ще до кінця цього року, – зазначив радник з питань комунікації Тернопільського ЦРМС Сергій Волохатий.

За результатами роботи круглого столу, в громаді сформовано ініціативну групу, яка буде займатися напрацюванням положення про діяльність молодіжної ради та візьметься за подальшу інформаційну кампанію. Передбачається, що буде ще кілька зустрічей з ініціативною молоддю для охоплення максимально широкого кола зацікавлених осіб у створенні молодіжної ради.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео