З бюджету Чорткова витратили майже 2 млн грн на придбання ліків у 2019 році

t_1_groshi

На обліку у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» перебуває значна кількість мешканців Чорткова, які потребують безперервного медикаментозного забезпечення. Згідно з постановою КМУ від 17.08.1998 № 1303 вони мають право на безплатний відпуск лікарських препаратів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування.

У Чортківській міській раді діє «Програма по забезпеченню пільгових категорій населення міста Чорткова лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування». Для її реалізації та забезпечення пацієнтів необхідними лікарськими засобами за 11 місяців 2019 року із місцевого бюджету виділено 1 млн 350 тис. грн. З них 620 тис. грн – на відшкодування вартості ліків для пільгових категорій населення, 450 тис. грн – для забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет,  280 тис. грн вартували ліки для онкохворих.

Матеріальну допомогу також отримують чортківчани, у яких виявили орфанні захворювання – рідкісні або ж ті, які мають генетичний характер. Для забезпечення цих пацієнтів необхідними ліками за 11 місяців поточного року із місцевого бюджету виділено 390 тис. грн.

За інф. ЧМР

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео